Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na špecializovaný súd priviezli údajných členov skupiny takáčovcov. Pre nečakanú situáciu museli zasahovať aj hasiči
Zdielať na

Na špecializovaný súd priviezli údajných členov skupiny takáčovcov. Pre nečakanú situáciu museli zasahovať aj hasiči

BANSKÁ BYSTRICA / Rozruch pred Špecializovaným trestným súdom v Banskej Bystrici. Ozbrojení kukláči tam napoludnie priviezli 13 mužov, údajných členov takzvaných Takáčovcov. Tieto osoby čelia obvineniam z vydierania, hrubého nátlaku či ublíženia na zdraví. Začiatok výsluchov však poznačila komplikácia, pre ktorú v budove museli zasahovať hasiči.

Na viac ako štvrťhodinu bola v centre mesta uzavretá ulica. Dlhý úsek pri špecializovanom trestnom súde obsadili ozbrojení kukláči. So samopalmi v rukách stáli na ceste a dohliadali na to ako obvinených mužov patriacich do jednej z najvplyvnejších zločineckých skupín západného Slovenska po jednom vodili do budovy.  "Sudca pre prípravné konanie rozhoduje o väzbe pre 13 obvinených, zo zločinu založenia, zosnovania zločineckej skupiny, a iné," vyjadrila sa hovorkyňa špecializovaného súdu Katarína Kudjáková. 

Ešte pred začiatkom samotného rozhodovania o vzatí do väzby sa objavili nečakané komplikácie a na súd museli volať hasičov s kliešťami a brúskou. Jednému z obvinených sa zasekli putá, s ktorých mu hasiči museli pomôcť. 

Údajných členov takzvaných Takáčovcov zadržali začiatkom týždňa, policajná akcia na západnom Slovensku bola označená krycím názvom "Apač." Obvinili ich z hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví či nedovoleného ozbrojovania. 

​ Prokurátor pre nich žiada väzbu pre ovplyvňovanie svedkov, útek či pokračovanie v trestnej činnosti. "Momentálne sa musíme oboznámiť s návrhom na vzatie do väzby, na čo nám poskytne súd primeranú dobu, poradíme sa s klientami, potom prístupy súd k výsluchu klientov a následne k rozhodnutiu," vyjadril sa obhajca Marek Para.  Medzi mužmi, pre ktorých žiadajú väzbu je aj istý bratislavský advokát, ktorého okrem vydierania obvinili aj z návodu na krivú výpoveď. "Medzi obvinenými je aj obhajca z Bratislavy, ktorý bol činný pre skupinu takáčovcov," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy