Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragická smrť na ceste: Mladík (23) zrejme nezastavil na stopke a vošiel na hlavnú cestu, viezol aj kamarátov
Zdielať na

Tragická smrť na ceste: Mladík (23) zrejme nezastavil na stopke a vošiel na hlavnú cestu, viezol aj kamarátov

GALANTA / 22-ročný spolujazdec zomrel po prevoze do nemocnice. V rukách lekárov skončili aj jeho ďalší dvaja kamaráti, vrátane 23-ročného vodiča. Ten v okrese Galanta vošiel do dráhy prichádzajúceho kamióna.

23-ročný vodič z Nitry viezol svojich dvoch 22 a 24-ročných kamarátov po ceste III. triedy od obce Diakovce na Horné Saliby. No na križovatke medzi obcami zrejme nezastavil na stopke a vošiel na hlavnú cestu. Vodič prichádzajúceho kamióna, aj napriek okamžitému brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť. Náraz auto s trojčlennou posádkou prevrátil a odhodil mimo cestu. Mladíkom pomáhali všetky záchranné zložky. "Dopravná nehoda si vyžiadala troch zranených, z toho jeden pacient sa zranil vážne. Záchranári ho museli na mieste oživovať a v umelom spánku, a v kritickom stave ho previezli do nemocnice v Galante," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

"22-ročný spolujazdec na prednom sedadle z Nitry utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

V nemocnici skončili aj 23-ročný vodič a ich 24-ročný kamarát, ktorý sedel na zadnom sedadle. "Účastníci nehody utrpeli úrazy hlavy a hrudníka," informovala ďalej Krčová.   

Smrť na cestách

"Za uplynulých 10 dní prišlo o život na cestách Trnavského kraja 5 ľudí. V okrese Galanta dvaja, v okrese Hlohovec dvaja a jeden v Senici," informovala policajná hovorkyňa Kredatusová. Len pred tromi dňami, teda v pondelok pred obedom, na ceste pri Hlohovci zomreli pri dopravnej nehode dvaja ľudia. Ďalší skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici. Dve dodávky sa čelne zrazili v zákrute za obcou Vinohrady nad Váhom. "K nehode došlo pravdepodobne tak, že vozidlo Piaggo prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s Fiatom Ducato," poznamenala Kredatusová. 

​34-ročný vodič z Horných Salíb a jeho o dva roky mladší spolujazdec z Bojničiek náraz neprežili. A to aj napriek rýchlemu zásahu záchranných zložiek. Tridsaťročného vodiča druhého auta, ktoré začalo po nehode horieť, vytiahli hasiči v poslednej chvíli. Na mieste mu poskytli prvú pomoc a odovzdali ho leteckým záchranárom.  

Polícia opäť vyzýva najmä mladých vodičov, aby boli na cestách nesmierne opatrní a nepreceňovali svoje schopnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy