Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Riaditeľ školy si sadol za volant po pár pohárikoch vodky. Teraz si vypočul trest
Zdielať na

Riaditeľ školy si sadol za volant po pár pohárikoch vodky. Teraz si vypočul trest

KOŠICE / Šoférovať po troch pohárikoch vodky je veľmi zlý nápad. To potvrdil aj súd v Košiciach. Senát uzavrel prípad riaditeľa základnej školy v Rudňanoch, ktorý šoféroval opitý.

Definitívnu bodku za týmto prípadom dal až krajský súd v Košiciach. Tam sa pojednávanie presunulo po tom, čo sa prokurátor odvolal voči rozhodnutiu spišskonovoveského okresného súdu. Dva roky bez vodičského preukazu a pokuta 1000 eur. To je verdikt odvolacieho súdu. Trest zákazu činnosti síce krajský senát nenavýšil, no pridal väčšiu sumu na pokute, ktorú musí odsúdený riaditeľ zaplatiť.  "Pre prípad žeby výkon finančného trestu mohol byť úmyselne zmarený, ustanovil náhradný trest odňatia slobody v trvaní štyroch mesiacov," vyjadrila sa hovorkyňa súdov Anna Pančurová. 

Petra ešte v polovici septembra minulého roku zastavili spišskonovoveskí PMJ-čkári. Potom čo nafúkal nad jedno promile sa postavil pred sudkyňu. Svoju vinu priznal, rozhodovalo sa o výške trestu. S tou sa prokurátor nestotožnil, preto podal odvolanie na krajský súd. Dnešný verdikt je tak definitívny, ani jedna zo strán sa odvolať neplánuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy