Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mimoriadne zásahy NAKA: Kukláči mali podľa informácií TV JOJ zadržať P. Vidašiča
Zdielať na

Mimoriadne zásahy NAKA: Kukláči mali podľa informácií TV JOJ zadržať P. Vidašiča

BRATISLAVA / Policajti národnej kriminálnej agentúry od rána zasahujú na viacerých miestach v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Pri mimoriadnom zásahu spolupracujú aj s Lynx Commandom. Policajti informovali, že ide o akciu s krycím názvom “APAČ" za účelom zadržania členov zločineckej skupiny obvinených v súvislosti násilnou trestnou činnosťou. Podľa informácií TV JOJ zo zdroja vyšetrovania pri zásahu zadržali jedného z najhľadanešjích Slovákov P. Vidašiča, ktorý má patriť do zločineckej skupiny "takáčovcov".

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania policajti zadržali dokopy 19 ľudí zo zločineckej skupiny "takáčovcov."  Vyšetrovateľ NAKA voči zadržaným  vzniesol obvinenie pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako je založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, všeobecné ohrozovanie, poškodzovanie cudzej veci, ublíženie na zdraví a iné. 

Podľa zdroja blízkeho polícii skončil v rukách kukláčov Patrik Vidašič. V minulosti čelil obžalobe zo spolupáchateľstva na mafiánskych vraždách, a to údajného bossa konkurenčného gangu Sýkorovcov, Petra Havasiho prezývaného Havel, a jeho ochrankára pod Prístavným mostom v Bratislave v roku 2004. 

"Medzi zadržanými je aj obhajca z Bratislavy, ktorý bol činný pre skupinu, a taktiež je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vydierania a návodu na krivú výpoveď. Vzhľadom k tomu, že v tejto veci stále prebiehajú procesné úkony, ďalšie informácie budú poskytnuté až keď to procesná situácia umožní," informovala polícia.

Táto zločinecká skupina bola popri sýkorovcoch, piťovcoch a slobodovcoch vnímaná za najsilnejšiu skupinu v Bratislave. Pôsobila od 90. rokov minulého storočia spočiatku v niektorých častiach hlavného mesta. Neskôr teritórium rozšírila na Nitriansky a Trnavský kraj. Od leta 2003 šéfoval gangu Ľubomír Kudlička. Jeho zatknutie ale  polícia vyvrátila.  

Pri nedávnom zásahu NAKA zadržali bývalých SIS-károv: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy