Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Evakuácia v trnavskej automobilke skončila. Policajti bombu nenašli
Zdielať na

Evakuácia v trnavskej automobilke skončila. Policajti bombu nenašli

TRNAVA / Polícia musela evakuovať približne tisíc zamestnancov v jednom z trnavských závodov. Pred koncom nočnej smeny tam totiž anonym nahlásil bombu.

O pol piatej ráno zavolal anonym na linku 112 a nahlásil bombu v priestoroch trnavskej automobilky. "V súvislosti s nahlásenou bombou polícia vyslala na miesto viacero policajných hliadok, psovodov a pyrotechnikov a takisto aj príslušníkov kriminálnej polície," uviedla Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Polícia z fabriky ihneď evakuovala približne 1000 zamestnancov, aby sa vykonala postupná kontrola priestorov závodu. Na mieste sa nachádzali aj štyria hasiči s jedným kusom hasičskej techniky. V prvej fáze boli zamestnanci evakuovaní na parkovisko pred automobilku. Policajti najprv prehľadali priestory administratívnej budovy a jedálne. Následne zistili, že výbušnina sa v tejto časti nenachádzala.

Bezpečnostné zložky napokon premiestnili všetkých zamestnancov do administratívnej budovy, kde mali istotu, že sú v bezpečí. Hneď potom sa začalo s kontrolou priemyselnej zóny. Pracovník SBS služby si overoval totožnosť každého zamestnanca, ktorý chcel vstúpiť do areálu budovy na rannú smenu. 

Polícia počas niekoľkých hodín skontrolovala všetky časti závodu. Bombu však nenašli. Pyrotechnické prehliadky sa skončili po približne štyroch hodinách od nahlásenia bomby. "Evakuácia sa skončila o 8:25, zamestnanci sa následne mohli vrátiť späť na svoje pracoviská. O 9:00 hod. sa výroba opäť rozbehla do štandardného režimu," informoval Peter Švec, hovorca Groupe PSA Slovakia.

Firma zároveň podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. "Po oznamovateľovi polícia pátra," dodala Martina Kredatusová. 

Celkové straty zatiaľ nie sú kvantifikované. Automobilka sa k vyčísleniu vzniknutej škody odmietla vyjadriť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy