Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia pri kurze paraglajdingu na Donovaloch. Marcel (†25) neprežil pád
Zdielať na

Tragédia pri kurze paraglajdingu na Donovaloch. Marcel (†25) neprežil pád

DONOVALY / V sobotu dopoludnia boli záchranári Horskej záchrannej služby z Veľkej Fatry požiadaní o pomoc pre 25-ročného paraglajdistu, ktorý spadol počas letu do lesa nad Donovalmi. Podľa očitého svedka mal problém s padákom.

Do lesa na svahu Novej hole v stredisku Donovaly sa v sobotu dopoludnia zrútil 25-ročný paraglajdista. Podľa očitého svedka mal problém s padákom.

Prví prišli na miesto horskí záchranári, zasahovali v ťažkom teréne a v hustom lese. Záchranári po príchode pokračovali v resuscitácii, ktorú začali jeho kolegovia. Na miesto smerovala aj posádka rýchlej zdravotnej pomoci a leteckí záchranári.

Kurz paraglajdingu

Napriek všetkej snahe prítomných a záchranárov sa však paraglajdistu zachrániť nepodarilo. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby.

Podľa informácií od polície išlo o 25-ročného Marcela z Bratislavy, ktorý bol na kurze paraglajdingu spolu s ďalšími 8 ľudmi v skupine. Bol s nimi aj inštruktor od ktorého dostávali pokyny cez vysielačku.

Príčiny nešťastia

Príčiny tragédia vyšetruje polícia. Podľa informácii televízie JOJ sa mal Marcel zo zatiaľ nezistených príčin zamotať do padáka a následne zrútiť do lesa.

"Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nešťastie sa stalo nad svahom Novej hole v stredisku Donovaly. Ide o najnavštevovanejší horský letový terén na Slovensku. Počas víkendov za dobrého počasia tam lieta veľké množstvo paraglajdistov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy