Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Tatrách havarovalo lietadlo, poľský pilot zomrel
Zdielať na

V Tatrách havarovalo lietadlo, poľský pilot zomrel

TATRY / Vo Vysokých Tatrách museli popoludní núdzovo pristáť štyri bezmotorové lietadlá. Podľa informácií televízie JOJ leteli v rámci pretekov z Prievidze do Noweho Targu.

Prvú informáciu o núdzovom pristátí bezmotorového lietadla obdržali poľskí policajti približne okolo pol druhej poobede. Pilot lietadla sa pokúsil núdzovo pristáť na poli, krídlom sa zachytil o plot.

Silný vietor

"Pilotovi sa podarilo úspešne núdzovo pristáť a vystúpil z lietadla po svojich. Ide o 52-ročného Slováka," uviedol hovorca polície Roman Wieczorek.

Následne ďalšie dve lietadlá pristáli na lúkach v okolí Zakopaného, a ďalšie v obci Poronin. "Počas preletu ponad Tatry fúkal tak silný vietor, že nemali šancu preletieť ponad hory. Museli preto núdzovo pristáť," uviedol Andrzej Stopka z hasičského zboru v Zakopanom.

Situáciu v Poľsku sledoval reportér Peter Dzurilla:

Poľský pilot neprežil

Ďalší vetroň sa zrútil aj na slovenskej strane Vysokých Tatier. V Lysej Poľane zomrel poľský pilot.

"Hasiči z Vysokých Tatier momentálne zasahujú pri nehode poľského vetroňa, ktorý spadol pri hraniciach s Poľskom pri Lysej Poľane. Pilot vetroňa  utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. Na mieste udalosti zasahuje 5 príslušníkov," informuje hovorkyňa hasičov Zuzana Farkašová.

V Lysej Poľane nakrúcala reportérka Mária Pavlíková:

Vetrone štartovali z letiska v Prievidzi. Policajti tam boli už ráno. Pilotov v noci okradli neznámi páchatelia a nie je vylúčené, že použili neznámy uspávací plyn.

Pozrite si reportáž Pavla Čertíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy