Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Záchranná akcia pri Novom Meste nad Váhom. Paraglajdista uviazol na strome
Zdielať na
Krimi

Záchranná akcia pri Novom Meste nad Váhom. Paraglajdista uviazol na strome

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Neďaleko Nového Mesta nad Váhom prebehla kuriózna a komplikovaná záchranná akcia. Dvadsaťsedemročný paraglajdista Michal z Chocholnej spravil chybu počas letu a skončil na vysokom strome uprostred lesa. V nepríjemnej polohe tam strávil niekoľko hodín.

Príjemné popoludnie nad kopcami neďaleko Bošáce sa pre trojicu paraglajdistov zmenilo na nečakanú drámu. Jeden z nich po leteckej chybe klesol príliš blízko k stromom a nasledoval pád.

Mladík sa zachytil o konáre vysokej borovice a zostal visieť v asi 25 metrovej výške. Sám si nedokázal  pomôcť a ratovať ho museli hasiči.

"Na strome je viac ako dve hodiny, keď sa nám ho podarí dostať dole, možno bude treba sanitku," ozrejmoval zasahujúci hasič.

Chystá sa opäť

Dvadsaťsedemročný Michal sa našťastie počas krkolomného pádu nezranil a pri záchrannej akcii spolupracoval. Hasiči z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína sa pomocou lezeckej techniky dostali až k nemu a zaistili ho lanom. Následne ho spustili nadol.

"Sfúklo ma do doliny a už sa ťažko dalo vyjsť. Už to bolo len o tom, na ktorý strom to bude," priznáva paraglajdista Michal.

Ani tri hodiny strávené stojac na konári v 25 metrovej výške s mladým paraglajdistom neotriasli. Prežil bez ujmy na zdraví a lietať na padáku sa chystá opäť.

Pozrite si autentické záznamy zo záchrannej akcie:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy