Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Navigačný systém sklamal. Kamionistu museli ratovať
Zdielať na

Navigačný systém sklamal. Kamionistu museli ratovať

BREZNO / Neďaleko Brezna sa konala nezvyčajná záchranná akcia. Vysoko v horách nad Krpáčovom pomáhali nešťastnému rumunskému vodičovi kamióna, ktorý uviazol na lesnej ceste. Viezol plávajúce podlahy do Nemecka a na nespevnenú cestu ho vraj doviedol navigačný systém.

Rumunský kamionista sa vybral po lesnej ceste cez Krpáčovo priamo do Nemecka. Naviedol ho tam navigačný systém a muž si spočiatku myslel, že toto je tá správna trasa. Až do chvíle kým sa neobjavili značky s výkričníkmi a zmizli zvodidlá.

"Môj navigačný systém je problém, jediný problém je môj navigačný systém," opakoval vodič.

Kamión sa ocitol na nepríjemnej ceste. Vodič sa však nemal kde otočiť a mohol ísť len ďalej.

Na konci sveta

Cesta sa zužovala a kamionista netušil, kde skončil. Žiadne značky smer Nemecko nevidel. Pod ťažkým nákladom sa dokonca odtrhol kus vozovky. "Mal dvadsaťpäť ton aj s kabínou. Hrozilo, že sa prevráti, odtrhol aj kus mosta," hovorí Ján Benčík z ASOS Banská Bystrica.

Okoloidúci chatári iba neveriacky krútili hlavami nad tým, kam sa kamionista  dostal. Nákladiak by veru v týchto končinách nikto nečakal.

Trvalo niekoľko hodín, kým sa ho podarilo vytiahnuť a otočiť späť na Krpáčovo. V sprievode zamestnancov odťahovej služby sa bezpečne dostal konečne na tú správnu cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy