Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Razia v Revúcej. Policajti našli arzenál zbraní i strelivo
Zdielať na
Krimi

Razia v Revúcej. Policajti našli arzenál zbraní i strelivo

REVÚCA / Policajti pri razii u mladého Revúčana našli arzenál zbraní. Muž nemal zbrojný preukaz a jedna zo zaistených pištolí bola dokonca ukradnutá. Policajti zaistili aj muníciu a tlmič.

Policajti prehľadali byt, auto aj garáž. Našli viacero zbraní a nábojov. Patrili mladému Revúčanovi.

"Videla som tam dve autá, ale nevedela som ani u koho. Nič sme nevedeli, že čo sa deje," hovorí suseda.

Viacero zbraní

Policajti zaistili revolver, pištoľ aj dlhé guľové zbrane s namontovaným ďalekohľadom, jednu dokonca s tlmičom, ktorého používanie je na Slovensku zakázané.

"Na základe príkazu sudcu bola vykonaná bytová prehliadka, ako aj prehliadky nebytových priestorov, pri ktorých boli tieto zbrane a strelivo zaistené," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Kradnutá zbraň

Jedna zo zaistených krátkych zbraní bola kradnutá. Ešte v auguste minulého roka zmizla z depa prepravnej spoločnosti v Bratislave. Polícia vyšetruje, ako sa k nej Revúčan dostal.

"Páchateľ si zadovážil a prechovával zbrane a strelivo a to aj napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu," dodala Petrovičová.

Kúpa z internetu

Mužova družka priznala, že ju zásah policajtov veľmi prekvapil. Priateľ si podľa jej slov zbrane objednával z internetu. Nevedela o tom, že by ich používal.

"Ja neviem, čo sa stalo, ale inak je to veľmi slušný chlapec. Majú dve malé deti. Prekvapilo ma to," dodáva suseda.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," skonštatovala Petrovičová.

Obvinenie zatiaľ nepadlo. Polícia čaká na výsledky expertízneho skúmania.

U Revúčana našli zbrane, dokonca aj kradnutú, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy