Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rodičov Klaudia, ktorý spadol z práčky a zomrel, obvinili pre drogy
Zdielať na

Rodičov Klaudia, ktorý spadol z práčky a zomrel, obvinili pre drogy

TRENČÍN / Pre tragickú smrť štvormesačného Klaudia z Prievidze, poslal sudca do väzenia na 29 mesiacov jeho otca. Na okresný súd ho priviezli opäť, spolu s matkou mŕtveho chlapca. Obžalovaní sú z drogovej trestnej činnosti.

Miroslav sa pred samosudcom priznal. Jeho družka po celý čas tvrdila, že je nevinná. Do problémov sa dostali potom, ako v byte v ktorom bývali našli policajti nádoby a látky určené na výrobu drog.

Obvinenie na krku

Okamžite mali na krku obvinenie. "Z prečinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Ich držanie a obchodovanie s nimi," uviedol hovorca krajského súdu v Trenčíne Michal Turák.

"Obaja obvinení prechovávali predmety určené na výrobu psychotropných látok," uviedol prokurátor.

Cíti sa byť nevinná

Silvia sa niekoľko mesiacov súdu vyhýbala. Museli na ňu vydať zatykač,  skončila za mrežami. "Cítim sa byť nevinná," uviedla obžalovaná Silvia.

Miroslav sa priznal hneď na začiatku. Navyše všetku vinu chcel vziať na seba. Silviu po celý čas bránil. "Silvia o tom nevedela, čo sa tam nachádza," povedal na súde obžalovaný Miroslav. Tvrdil, že zaistené predmety do bytu doniesol on. "Bola to moja zodpovednosť, ktorú ľutujem. Nejednalo sa o žiadnu výrobu ani distribúciu drog," dodal Miroslav.

Obžalovaný muž vyhlásil, že predmety priniesol do bytu preto, aby z nich získal zvyšky drog pre vlastnú potrebu. Prokurátor jeho tvrdeniam neveril. Silvia po celý čas mlčala.

Požiadala o prepustenie

V záverečnej reči požiadala o prepustenie na slobodu. "Cítim sa byť nevinná. Čas strávený vo väzbe bol dostatočný na to, aby som si uvedomila. Ľutujem to, čo som spravila a chcem sa polepšiť," uviedla.

Sudcu neobmäkčila. Miroslav aj Silvia strávia najbližšie mesiace vo väzení. Miroslav ide do väzenia na 38 mesiacov, Silvia na 29 mesiacov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy