Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nadrogované bábätko môžu pochovať, rodičia nemajú na pohreb
Zdielať na

Nadrogované bábätko môžu pochovať, rodičia nemajú na pohreb

PRIEVIDZA / Štvormesačného Klaudiusa z Prievidze, ktorý zomrel v banskobystrickej nemocnici, už môžu pochovať. Otázne je, kedy a či tak urobia, keďže rodičia nemajú peniaze. Telo bábätka tak leží na patológii.

Telo malého Klaudiusa sa stále nachádza na patológii v Banskej Bystrici. Jeho rodičia ho pritom už môžu pochovať, prokurátor dal súhlas.

Štvormesačné bábätko zomrelo minulý pondelok. Malo ťažké poranenia mozgu a lekári mu už nedokázali pomôcť. Svojmu otcovi spadlo z prebaľovacieho pultu na hlavičku.

"Bola to nešťastná náhoda, ja som svojho syna miloval. Nedal som na neho pozor, spadol mi," opisuje obvinený Miroslav.

Klaudiusov otec vzal vinu na seba, mama je preto na slobode. O pár dní prepustili i Miroslava, keďže sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi nevidela dôvod na jeho väzbu.

V moči pervitín

Súdna pitva bábätka ukázala, že malo v tele pervitín. "Opakovaným toxikologickým vyšetrením moču sa potvrdila slabá prítomnosť metamfetamínu," potvrdila Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Po pitve dal prokurátor súhlas na pochovanie dieťaťa. Chlapec je však stále na patológii. Rodičia zrejme nemajú peniaze na pohreb.

Silvia s Miroslavom majú už niekoľko rokov problémy s drogami. "Drogy schovávali hocikde. Raz ich dokonca našli u nej vo vagíne. Pervitín našli aj v kojeneckých fľašiach," hovorí kamarát rodičov.

Nik im neverí

Polícia zisťuje, ako sa pervitín dostal do moču malého Klaudiusa a kto mu ho podal.

Miroslav na súde sľúbil, že s drogami prestane, no nikto tomu neverí. "Berú drogy dlhé roky, nemyslím si, že prestanú?" konštatuje kamarát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy