Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Biely fantóm v osade na Spiši. Ľudia kvôli nemu nemôžu spávať
Zdielať na

Biely fantóm v osade na Spiši. Ľudia kvôli nemu nemôžu spávať

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Muži v letanovskej osade Strelníky už týždeň trpia nespavosťou. Dôvodom je záhadný fantóm, ktorý sa v osade objavuje po zotmení. Celú vec už rieši polícia.

Podľa miestnych v osade po zotmení operuje fantóm. "Až dva metre má a dlhé vlasy. Tetovanie má na tvári a biele tričko," opisuje fantóma muž, ktorý ho naháňal Rastislav Čonka.

Záhadný muž si podľa miestnych niekedy zoberie aj posily. Rozostavajú sa okolo osady. "Nie je len jeden, piati sú. Až do Hrabušíc sme ho naháňali a nemohli sme ho chytiť. Tak behá rýchlo," pokračuje Čonka.

Miestni fantóma nazývajú "bieloch". Jeden z obyvateľov sa uprostred noci zobudil na krik svojho dieťaťa. V okne izby stála záhadná postava.

"Chcel ho vytiahnuť, ale keď ma zbadal, ako som vstal z postele, tak začal utekať," opisuje obyvateľ osady Marián Kaločan.

"Myslím si, že naše deti chcú na adopciu. Zdravé dieťa zobrať a dať iným," hovorí obyvateľ osady Tibor Šarišský.

Stráži, kto môže

Osadu teraz všetci strážia. Stráž držia od večera až do skorého rána. Vyzbrojení sú palicami, sekerami aj pálkami. "Týždeň už sme nespali. Ešte chodíme do roboty, z roboty sme unavení," priznáva Kaločan.

Osadníci sú na neznámych približne piatich mužov poriadne vyzbrojení. Podľa ich vlastných slov, by sa im do rúk dostať nechceli. "Dal by som mu po hlave," hovorí jeden z nich.

Polícia už celú vec vyšetruje. "Od siedmeho augusta, kedy bolo podané prvé oznámenie, boli oznámenia podávané v nepravidelných časových intervaloch. Vykonávajú policajti v nočných hodinách kontroly v uvedenej osade niekoľko krát za noc," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy