Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hromadná bitka v gelnickej osade. Policajt skončil v nemocnici
Zdielať na

Hromadná bitka v gelnickej osade. Policajt skončil v nemocnici

GELNICA / Policajti zo Spiša zasahovali v gelnickej osade, kde vypukla hromadná bitka medzi dvomi rodmi. Zranenia sa ušli aj strážcom zákona. Jeden z nich skončil po údere palicou do hlavy v nemocnici. Osadníci sa aj napriek všetkým okolnostiam do seba pustili aj na druhý deň.

Na Thurzovskej ulici v Gelnici sa proti sebe postavili dva rody - Bándyovci a Pokutovci. Lietali tu palice aj motorové píly.

Incident začal potom, ako Pokutovci prišli k Bándyovcom. Vzali do rúk palice a začali im rozbíjať okná a dvere. Úder dostal každý, koho stretli.

"Ani som nevyšiel von, zľakol som sa. Môj syn vyskočil z okna a potom utekal, oni ho chytili," opisuje obyvateľ osady Igor Bándy.

Takmer každý v osade je zranený.

Palicou po hlave

Rozvášnených osadníkov najprv rozdelili gelnickí policajti. Pokutovci síce odišli, no o chvíľu sa vrátili aj s posilami. To už bolo nad sily jednej hliadky.

Pri hromadnej bitke v osade sa zranil aj skúsený policajt. Pozrite si reportáž:

Síce si privolali posily, ale medzičasom jedného z policajtov udreli palicou do hlavy. S krvácajúcou ranou ho odviezli do krompašskej nemocnice.

Poriadok nastolili až hliadky, ktoré prišli z celého okresu. Zdravotný stav zraneného policajta s dvadsaťročnou praxou zatiaľ známy nie je.

Bitky pokračujú

Incident sa napriek všetkým okolnostiam v utorok neskončil. V stredu prišlo do osady ešte viac útočníkov. Najviac z nich zmlátilo 34 ročného muža. "Bili ho tu asi pätnásti," opísal syn napadnutého muža.Muž skončil v nemocnici. 

"Vzhľadom k závažným traumatickým poškodeniam bude po stabilizácií zdravotného stavu prevezený na traumatológiu do fakultnej nemocnice v Košiciach," potvrdila hovorkyňa krompašskej nemocnice Marta Csergeová.

Bitka znepriatelených rodov pokračovala aj na druhý deň. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy