Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Podvodníci opäť úradovali, vymámili peniaze z dôchodkyne
Zdielať na
Krimi

Podvodníci opäť úradovali, vymámili peniaze z dôchodkyne

JESENSKÉ / Po sérii podvodov vo Zvolene a Banskej Bystrici sa špekulanti, ktorí zneužívajú dôveru starších ľudí, presunuli na juh Slovenska. Obeťou sa tentokrát stala 80-ročná Margita z Jesenského. Podvodníci použili opäť príbeh s príbuzným, ktorý potrebuje peniaze. Dôchodkyňa im uverila.

Muž hovoriaci maďarsky najprv Margite zavolal. O trištvrte hodinu už stál pred jej domom. Tvrdil, že je bratom jej veľmi dobrej priateľky z Košíc a majú finančný problém. Požiadal ju o pomoc.

"Povedal, že nakupujú a potrebujú zálohu. Majú ale problém, pretože si nevedia vybrať peniaze z karty. Spýtal sa, či im nemôžem požičať dvetisíc eur," hovorí dôchodkyňa.

Päťsto eur

Margita takú sumu doma nemala. Muža to neodradilo a presviedčal ju, že im pomôže aj menej peňazí. Päťsto eur mala dôchodkyňa pripravených pre elektrikárov, no rozhodla sa pomôcť neznámemu.

Margita uverila neznámym mužom, že sú v núdzi. Pozrite si priloženú reportáž:

Prípadom sa už zaoberá polícia. Začala trestné stíhanie pre prečin podvodu. "Páchateľ bol vyššej zavalitejšej postavy a oblečenú mal kockovanú košeľu," opisuje neznámeho muža banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Zábery z kamery

Jedného z páchateľov zachytila priemyselná kamera. Polícia preto upozorňuje najmä starších ľudí, aby cudzím ľuďom peniaze nedávali. Podvodníci sa môžu pohybovať po celom Slovensku.

Priemyselné kamery zachytili jedného z podvodníkov, pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy