Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Boj proti šmejdom. Dôchodkyňa Anna sa obhajuje sama
Zdielať na

Boj proti šmejdom. Dôchodkyňa Anna sa obhajuje sama

KOŠICE / praktiky predajcov, tzv. šmejdov už pobúrili nejedného Slováka. Mnohí im naleteli, viacerí sa sťažovali. Ale až teraz im doslova pôjde o krk. Chudobná dôchodkyňa na nich podáva žalobu. Ako výslužku ponúkla právnikovi domáce vajíčka.

Mali ich tam zamknúť ako psov

Oklamaná dôchodkyňa sa rozhodla šmejdom vzoprieť. Postavila sa pred súd a obhajuje sa dokonca sama. "Však nás tam zamkli ako psov," hovorí dôchodkyňa. 

Pred študovaných ľudí v talároch sa postavila na vlastnú päsť. Napriek tomu, že sa v paragrafoch nevyzná. Zaplatiť advokáta je totiž pre ňu nemožné. "V žiadnom prípade. To čo, budeme jesť kamene," pýta sa dôchodkyňa.

Zaplatiť môže len úrodou zo záhrady

Pôvodne právnu pomoc chcela, no zaplatiť ju mohla len tým, čo vypestuje vo vlastnej záhrade. "Vajíčka, jabĺčka, hrozno," tvrdí. Takýto jednoduchí ľudia sú pre týchto obchodníkov ideálnym cieľom. "Keď ma zabijú, tak ma zabijú. Nebudem sa s tými haraburdami trápiť a budem mať pokoj.

Pani Anna žije v skromných podmienkach a tak pozvanie na prezentačnú akciu prijala ako spestrenie stereotypu. Z akcie sa vrátila s haraburdou, plačom a prievanom v rodinnom rozpočte. Presne taký bol osudný výlet za ľuďmi, ktorých označuje ako šmejdov.

Kričali a nútili ju zaplatiť za bezcenné veci

Pani Anna tvrdí, že na ňu kričali a nútili ju zaplatiť za bezcenné veci, ktoré odmietala. "Trvali na tom, že už som zaevidovaná v Bratislave. Povedali, že nás budú penalizovať, keď im nezaplatíme peniaze," hovorí pani Anna.

Aký bude výsledok súdu je otázne. Keďže sa pani Anna obhajuje sama, v niektorých okamihoch to vyzeralo komicky. "Môj klient považuje nárok, ktorého sa pani navrhovateľka domáha na príslušnom súde, za skutkovo a právne neopodstatnený," uviedol Tomáš Adamec, právny zástupca obchodnej spoločnosti.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy