Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dvoch útočníkov z Rudnian zobrali do väzby. Bohuš agresivitu oľutoval
Zdielať na

Dvoch útočníkov z Rudnian zobrali do väzby. Bohuš agresivitu oľutoval

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po nedeľňajšej v osade Rudňany bolo rušno aj na súde v Spišskej Novej Vsi. Dvoch z pätice obvinených osadníkov priviezli v putách. Podľa všetkého ide o najagresívnejších útočníkov.

Pred sudcu na spišskonovoveskom okresnom súde sa postavili dvaja obyvatelia osady Rudňany. Súd rozhodoval o ich vzatí do väzby.

Róbert a Bohuš Horvátovci spolu s ďalšími piatimi osadníkomi majú na krku obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Ako prvého na súd priviezli 24-ročného Róberta. Podľa informácií TV JOJ práve on stojí za vyprovokovaním útoku.

Pri ňom približne 200 osadníkov zaútočilo kameňami, palicami a sklenenými fľašami na 22 policajtov. Róbert na súde tvrdil, že sa necíti vinný a nič neurobil.

Po približne polhodine sa pred sudcu postavil jeho 20-ročný príbuzný Bohuš, ktorý vyšiel s pravdou von. "Hádzali sme po policajtoch kamene," priznal Bohuš.

Niektorí osadníci si na útok podľa našich informácií ani nepamätajú, pre množstvo vypitého alkoholu. "Obidvaja boli vzatí do väzby, pretože je u nich daný väzobný dôvod. Je tu obava, že by mohli pri ponechaní na slobode pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi Eva Herichová.

Zvyšní traja obvinení do väzby nateraz nepôjdu. Prokurátor s vyšetrovateľom nenašli na to dôvod. Stíhaní sú na slobode.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy