Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Krádeže na cintoríne a bitky. V Krompachoch majú problém s dôchodcami
Zdielať na

Krádeže na cintoríne a bitky. V Krompachoch majú problém s dôchodcami

KROMPACHY / Krompachy sú smutne známe tým, že polícia musí často riešiť kriminalitu mládeže alebo osadníkov. Policajti majú v poslednom čase problém s inou skupinou občanov, s dôchodcami.

V Krompachoch sa zlodeji nevyhýbajú ani takým miestam, akým je cintorín. Keď si mestskí policajti pozreli kamerový záznam boli prekvapení, kto je v skutočnosti zlodejom.

"Majiteľ hrobu prišiel na políciu nahlásiť krádež. Z hrobu jeho syna niekto ukradol kvety," hovorí náčelník polície v Krompachoch Jozef Kuna.

Cintorín sníma niekoľko mestských kamier, preto policajti pri pátraní použili záznam z bezpečnostnej kamery. Skutočného zlodeja, kamera aj zaznamenala.

Kradne kvety

"Na záberoch bola len jediná osoba, ktorú potrebujeme identifikovať. Predpokladáme, že ide o ženu v dôchodkovom veku," upresnil náčelník polície.

Žena sa najprv poobzerá okolo seba. Keď zistí, že je na cintoríne sama, príde k hrobu, kvety vykope a opustí cintorín. Mestskí policajti po nej pátrajú. Nejde však v Krompachoch o jediný prípad, kde protiprávne konajú ľudia v dôchodkovom veku.

Bije deti

"Riešime pána, ktorý kradol za bieleho dňa kvety z mosta. Problém máme tiež s pani vyššieho veku, ktorá žije sama. Túla sa po uliciach a v parku a na námestí bezdôvodne bije deti palicou," hovorí Kuna.

Všetky tieto prípady síce nie sú trestným činom, ale priestupkom. Aj tak však dôchodcov pravdepodobne potrestajú, hrozí im minimálne pokuta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy