Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dôchodca vyhral v krčme 200 eur, olúpili ho dve ženy
Zdielať na

Dôchodca vyhral v krčme 200 eur, olúpili ho dve ženy

NOVÉ ZÁMKY / Sedemdesiatšesť ročného muža v Nových Zámkoch prepadli v utorok večer dve ženy. Dôchodca krátko predtým vyhral v krčme 200 eur. Príliš dlho si svoj lup ženy neužili, pretože policajti ich prakticky okamžite zadržali.

"Išiel som k holičovi a zastavil som sa na jedno pivo," vysvetľuje prepadnutý dôchodca Ladislav Dráfi. V krčme sa na neho usmialo šťastie, pri hracom automate vyhral 200 eur. Ladislav sa s výhrou vo vrecku vybral domov. To, že ho prenasledujú dve ženy si všimol, až keď ho zrazili k zemi. "Oni vedeli, že som vyhral peniaze. Zrazili ma na zem a zobrali mi výhru. Kričal som o pomoc, policajtov zavolala krčmárka," dodáva.

Ako prví dorazili na miesto mestskí policajti. Tridsaťdeväť ročná Alica, z miesta činu ušla. Zostala tam len osemnásťročná Mária. "Podozrivá slečna sa predstavovala ako rodinná príslušníčka prepadnutého pána, ktorý to odmietol," hovorí Jozef Tököly, náčelník mestskej polície v Nových Zámkoch.

Kamerový záznam

To, že nešlo o srdečné rodinné stretnutie, odhalili zábery z priemyselnej kamery,  ktoré televízii JOJ poskytla polícia. Ženy dôchodcu zvalili a prehľadali mu vrecká. Ladislava prepadli aj minulý rok, vtedy mu ukradli 45 eur.

"Policajti zakrátko zadržali obdive podozrivé ženy a umiestnili ich do cely policajného zaistenia. Za zločin lúpeže im hrozí odňatie slobody na 7 až 12 rokov," upresnila Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy