Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Igorovi (59) hrozí doživotie, ukradol 1,20 eura
Zdielať na

Igorovi (59) hrozí doživotie, ukradol 1,20 eura

ŽILINA / Mužovi zo Žiliny hrozí až doživotný trest. Nejde pritom o nejakého beštiálneho vraha. Ide o trest pre bitku o pár drobných.

Podľa polície päťdesiatdeväťročný Igor nie je také neviniatko. Vo väzbe je kvôli lúpežnému prepadnutiu. Incident sa mal udiať na autobusovom nástupišti. Podľa obvinenia napadol muža, ktorý sedel na lavičke.

Vyhrážala sa zabitím

"Začal mu prehľadávať vrecká a žiadal od neho peniaze počas toho sa mu vyhrážal zabitím a dolámaním ruky," uviedol hovorca žilinských krajských policajtov Radko Moravčík.

Následne mu mal z ruky vytrhnúť mince, ktoré mal tridsaťročný muž zrejme pripravené na autobusový lístok. Potom mu mal ešte päsťou rozbiť nos. Príbuzní tvrdia, že zranenia si spôsobil sám.

Hrozí mu doživotie

Igor aj jeho rodina dobre vedia, čo mu hrozí za tento čin. Z väzenia sa nemusí už vôbec dostať. Poznajú zásadu trikrát a dosť. "Už bol dvakrát odsúdený za zločin lúpeže, je tu nebezpečie, že mu hrozí doživotie," uviedol obhajca obvineného muža Ladislav Potocký. Sudca mu môže udeliť takýto vysoký trest za smiešnu sumu. Podľa polície Igor olúpil muža na lavičke o 1,20 eura.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy