Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Slovákovi (24) hrozí dvadsať rokov za mrežami rakúskej väznice
Zdielať na
Krimi

Slovákovi (24) hrozí dvadsať rokov za mrežami rakúskej väznice

VIEDEŇ / V sobotu rozhodoval o treste pre Slováka Viedenský súd. Obvinenému nepomohla ani výpoveď komplica, ktorý si odpykáva doživotie. Obaja mali v júni 2011 chladnokrvne zavraždiť Rakúšana.

Dvadsaťštyriročný muž z východného Slovenska dostal v apríli 2012 doživotný trest. Vďaka komplicovi sa mu podarilo konanie obnoviť. Prokurátor ale so znížením trestnej sadzby nesúhlasil a proti rozsudku sa odvolá.

29. júna 2011 vylákali dvaja Slováci Rakúšana Rolanda na opustené miesto do viedenského parku. Využili pritom jeho homosexuálnu orientáciu. Podľa obžaloby do chladnokrvne zavraždili dvanástimi bodnými ranami, následne ho okradli.

Prezradili ich cestovné lístky

Rakúsky spolkový kriminálny úrad požiadal slovenskú políciu o pomoc pri pátraní, nakoľko existovalo podozrenie, že páchateľmi môžu byť práve muži zo Slovenska.

Prezradili ich slovenské cestovné lístky, ktoré policajti našli v blízkosti miesta činu. Na základe európskeho zatýkacieho rozkazu ich začiatkom septembra zadržali.

Voči rozsudku sa vtedy odvolali, ale podľa rakúskych zdrojov neexistovali žiadne poľahčujúce okolnosti, ktoré by im výšku trestu znížili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy