Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladík ukradol šperky za 1 650 eur, ide o limitovanú edíciu
Zdielať na
Krimi

Mladík ukradol šperky za 1 650 eur, ide o limitovanú edíciu

POPRAD / Popradskí policajti niekoľko dní pátrajú po neznámom mužovi, ktorý zo zlatníctva v centre mesta utiekol so šperkami za takmer 2 000 eur. Zlodej zháňal prívesok Ježiša.

Mladík si vyskúšal niekoľko retiazok s tým, že si ich príde kúpiť.  Na druhý deň sa opäť vrátil. "Vybral si retiazku a vyskúšal si 55-ku retiazku," hovorí majiteľka zlatníctva.

Postavila sa mu do cesty

K retiazke chcel ešte prívesok, vypýtal si ukrižovaného Ježiša z bieleho a žltého zlata a aj náramok. Majiteľke zlatníctva sa niečo nepozdávalo, tak sa postavila pred dvere.

"Išiel smerom ku mne. Myslela som si, že mu mám rozopnúť retiazku, ale on sa predo mnou rozbehol. Stihla som ho chytiť za lakeť, aj tak mi ušiel," dodala majiteľka zlatníctva.

Limitovaná séria

"Páchateľ si odniesol šperky v hodnote 1 650 eur. Na základe uvedených skutočností polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže," uviedla policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa majiteľky išlo o mimoriadne vzácne šperky, limitovanú sériu z Nemecka. "Bol vysoký okolo 180 centimetrov, úzku podlhovastú tvár. Vôbec nesmrdel ani nemal rečový dialekt," dodala majiteľka zlatníctva.

Majiteľka zlatníctva v Poprade sľubuje za nájdenie zlodeja aj šperkov odmenu. Pozrite si reportáž Zuzany Pojedincovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy