Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Banskej Bystrici vykradli sklad s cigaretami
Zdielať na

V Banskej Bystrici vykradli sklad s cigaretami

BANSKÁ BYSTRICA / Neznámi páchatelia ukradli z banskobystrického skladu cigarety za tisíce eur. Mreže vytrhli pomocou oceľového lana, ktoré pripevnili k autu. Krátko predtým zamestnali policajné hliadky tak, že po celom meste porozbíjali niekoľko sklenených výkladov, aby odpútali pozornosť.

Zlodeji po sebe zanechali spúšť. Išli na istotu, zaujímali ich cigarety. Za auto, na ktorom prišli, zapojili oceľové lano a vytrhli mrežu. Ľahko sa tadiaľ dostali dovnútra.

Celý areál skladov stráži nočný strážnik. Páchatelia sa poistili, aby ich nevyrušil, zamkli ho vo dvore. Na vstupnú bránu dali zámku.

Odniesli si cigarety za tisícky eur a z miesta na aute unikli. Hliadka ich síce prenasledovala, no na rýchle auto nestačili a páchatelia zmizli za Banskou Bystricou. Celá krádež netrvala viac ako pár minút.

Pomoc verejnosti

Polícia prosí o pomoc svedkov, ktorí videli podozrivý pohyb osôb alebo unikajúce auto.

Ide o dobre organizovanú skupinu, ktorá neváha kradnúť ani blízko centra mesta. Ešte pred tým, ako vytrhli mreže na sklade, zamestnali policajné hliadky. Na viacerých miestach porozbíjali výklady.

Išlo o kancelárske priestory, obchody či benzínové pumpy. Snažili sa odpútať pozornosť. V pohotovosti tak boli hliadky po celom meste.

Po páchateľovi pátrajú

"Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Po páchateľovi pátrame," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia o ďalších podrobnostiach mlčí, žiadne bližšie informácie zverejňovať nechce.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy