Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dedko zneužíval vlastnú vnučku (4), stále je na slobode
Zdielať na

Dedko zneužíval vlastnú vnučku (4), stále je na slobode

KRAKOW / Vlastný starý otec mal od narodenia znásilňovať svoju štvorročnú vnučku. Na utrpenie malého dievčatka upozornila opatrovateľka. Povedala to rodičom, no tí neurobili nič.

Mladá opatrovateľka, ktorá sa starala o štvorročné dievčatko, si všimla, že veľmi zvláštne rozpráva. Rozhodla sa s ňou preto porozprávať. Rozhovor nahrávala.

"Dievčatko hovorilo, že dedko ju nútil, aby sa ho dotýkala na intímnych miestach," uviedla hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Opatrovateľka následne pustila nahrávku rodičom. Tí namiesto konania požiadali ženu, aby nikomu nič nehovorila a nekontaktovala políciu.

Zakročila

Keď opatrovateľka zistila, že dievčatko sa so starým otcom napriek tomu stretáva, rozhodla sa konať.

"Okamžite sme vydali zákaz dedkovi, aby sa kontaktoval s vnučkou. Príkaz muž porušil," dodala Cislo.

Dôchodca sa k činu priznať odmieta. Tvrdí, že na vnučke vykonával len hygienické úkony.

"Prokurátor sa rozhodol, že obviní Stanislawa U. z trestného činu takzvaných iných sexuálnych činností na osobe, ktorá má menej ako 15 rokov," uviedla prokurátorka Boguslawa Marcinkowska.

Dovolenkujúci prokurátor

Muža policajti ale nezadržali. Poľské médiá priniesli informácie o tom, že dôchodca už po druhýkrát porušil zákaz priblíženia sa k vnučke, no zostáva na slobode.

Dôvodom je dovolenka vyšetrujúceho prokurátora. "Po návrate z dovolenky sa bude prípadom zaoberať. Mužovi hrozí až dvanásťročný trest," uzavrela Marcinkowska.

Dedko zneužíval vlastnú vnučku, stále je na slobode. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy