Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Učiteľ zneužíval žiačku (14), hrozí mu osem rokov za mrežami
Zdielať na

Učiteľ zneužíval žiačku (14), hrozí mu osem rokov za mrežami

CHODIEZ / Škola je miestom, kde by sa žiaci mali vzdelávať a mať pocit bezpečia. Neplatí to ale vždy. To je aj prípad 14-ročného dievčaťa, ktoré mal učiteľ sexuálne zneužívať.

K zneužívaniu dievčaťa dochádzalo pravidelne v základnej škole v poľskom meste Chodiez. Jeho aktérom bol niekoľko mesiacov 48-ročný účiteľ dejepisu.

"Dievčaťu hneď po nedobrovoľnom styku zakázal čokoľvek prezradiť," uviedla hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Tínedžerka napokon prehovorila. Zverila sa svojím rodičom. Tí išli rovno do školy, kde ich čakal ďalší šok.

Učiteľ sa snažiť prehovoriť rodi čov, aby vec neohlásili na polícii a ani vedeniu školy. Výmenou malo dievča dostávať dobré známky z viacerých predmetov.

"Rodičia pochopiteľne na takúto ´dohodu´nepristúpili a zavolali na políciu," dodáva Cislo.

Pekné žiačky uprednostňoval

Policajti zadržali učiteľa priamo v škole. Údajne nebola jedinou študentkou, ktorú mal zneužívať. Na jeho hodinách to vraj bola bežná záležitosť.

"Uprednostňoval ma pred ostatnými, lebo som pekná. Keď sme písali písomku, nemusela som nič vedieť, aj tak som nedostala päťku. Spolužiaci sa mohli snažiť, aj sa učili, no dostávali zlé známky," priznala žiačka.

Zneužívaná tínedžerka sa krátko po medializácií pokúsila o samovraždu. Učiteľ svoju vinu naďalej popiera, no prokurátor ho už obvinil. Zároveň vylúčil akékoľvek pochybnosti o svedectve dievčaťa.

"Dievča sme vypočúvali v prítomnosti psychológa. Výpoveď je vierohodná. Nič nenasvedčuje tomu, že by malo skresľovať skutočnosti, napríklad ako pomstu za zlé známky," uviedla hovorkyňa pokuratúry v Poznani Magdalena Mazur-Prus.

"Učiteľovi hrozí až osem rokov za mrežami," uzavrela Cislo.

Pozrite si reportáž o zneužívaní žiačky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy