Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Učiteľka matematiky (53) opíjala a znásilňovala žiačky
Zdielať na

Učiteľka matematiky (53) opíjala a znásilňovala žiačky

VARŠAVA / Keď rodičia poľských dievčat posielali svoje dcéry na doučovanie z matematiky, určite nečakali, že sa vrátia s tým, že ich učiteľka opila a znásilnila. To bol prípad štrnásťročnej žiačky.

Zvláštne doučovanie

Ešte v roku 2012 mala 53 ročná učiteľka u seba doma usporiadavať sexuálne orgie, na ktoré pozývala žiačky druhého stupňa základnej školy pod zámienkou spoločného doučovania. Postupne ich začala opíjať.

"Počas sedení pravdepodobne požívali alkohol a rôzne narkotiká. Čo je horšie, dochádzalo tam k sexuálnym orgiám," povedal hovorca polície Mariusz ciarka.

Po jednom z takýchto stretnutí  sa 14 ročná žiačka rozhodla zveriť so všetkým svojej matke. Tá okamžite zavolala na políciu a celý čin ohlásila.

Učiteľku okamžite zadržali policajti a tá sa k činu priznala. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia.

"Priznala sa, že po pracovných hodinách organizovala alkoholové opojenia so svojimi žiakmi," potrdil Ciarka.

Učiť už nebude

Škola okamžite rozviazala so skúsenou učiteľkou pracovný pomer. Polícia ešte stále skúma, či zneužitých dievčat nebolo viac. V konkrétnom prípade  štrnásťročnej žiačky už začal konať aj prokurátor.

"Podozrivú sme obvinili z troch trestných činov: znásilnenia, opíjania maloletých a z prechovávania omamných a psychotropných látok. Hrozí jej trest odňatia slobody až na dvanásť rokov," píše sa vo vyjadrení okresne prokuratúry v poľskom Prasku.

Poľsko momentálne čaká na súdny proces s 53 ročnou, v tejto chvíli bývalou učiteľkou. Tá sa už zrejme za katedru nikdy nevráti.

"Činy, ktorých sa dopustila sú veľmi vážne a prakticky ju eliminujú z učiteľského postu do konca života," zakončil Ciarka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy