Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otčim (38) zneužíval dlhé roky mentálne postihnuté sestry (18, 18)
Zdielať na

Otčim (38) zneužíval dlhé roky mentálne postihnuté sestry (18, 18)

SNINA / Dve sestry - dvojčatá zo Sniny údajne opakovane sexuálne zneužíval muž, ktorý s nimi žil niekoľko rokov v spoločnej domácnosti. Obe 18-ročné dievčatá sú navyše mentálne postihnuté. Podľa psychológa sa po týchto otrasných zážitkoch môže ich psychický stav výrazne zhoršiť. 38-ročného Jozefa polícia obvinila zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania a súd ho vo štvrtok poslal do väzenia.

Tridsaťosemročný Jozef mal opakovane znásilňovať a sexuálne zneužívať dve sestry - dvojičky, s ktorými žil v spoločnej domácnosti v jednom z panelákov v Snine.

Dlhoročný priateľ ich matky sa za dverami bytu správal k dvom mimoriadne zraniteľným ženám veľmi hrubo. Bezbranné dievčatá sa pred jeho zvrhlými chúťkami nevedeli ubrániť.

Po takomto otrasnom zážitku by sa mohol psychický stav dievčat podľa odborníka skomplikovať. "Rozvinie sa úzkosť, strach, zdesenie," hovorí klinický psychológ PhDr. Marián Sirka.

V base si posedí 5 rokov

Podľa polície mal nevlastný otec dievčatá donútiť k nedobrovoľnému sexu. Odborník však upozorňuje, že sestry s duševnou chorobou pravdepodobne nevedeli, čo sa s nimi deje. Dokonca si mohli myslieť, že je to správne. "Pri znásilnení alebo pri pokuse o znásilnenie môže byť mentálne retardovaný človek prístupnejší," dodáva psychológ.

Aj keď mužovi hrozilo až 15-ročné väzenie, súd napokon rozhodol inak. "Okresný súd Humenné dnes schváli dohodu o vine a treste medzi obžalovaným a prokurátorom a uložil obžalovanému trest odňatia slobody vo výmere 57 mesiacov," potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Zároveň mu súd nariadil protialkoholické liečenie ústavnou formou. Toto rozhodnutie je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy