Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Petra, obvineného z pedofílie, pustili na slobodu
Zdielať na

Petra, obvineného z pedofílie, pustili na slobodu

BRATISLAVA / V pedofilnej kauze Záhoráka Petra, ktorá sa prevalila ešte vo februári, v piatok na súde padlo zásadné rozhodnutie. Obvinenie zo sexuálneho zneužívania svojich detí - 6-ročného syna a 12-ročnej dcéry sudca zamietol.

Kauzu začala chlapčekova matka

Do mozaiky svedectiev chýbala už len výpoveď druhej údajnej obete a to 6-ročného syna obžalovaného Petra. Chlapček ale na súd osobne neprišiel, senát si vypočul len videozáznam jeho výsluchu na polícii ešte z februára.

Dcéra vypovedala naposledy a sexuálne zneužívanie otcom absolútne odmietla. Po trištvrte roku kauza došla do cieľa. Senát obžalobu doslova zmietol zo stola a muža v plnom rozsahu oslobodil.

Podľa neho dokazovanie absolútne nepreukázalo zločin sexuálneho zneužívania detí. Okrem to neexistujú ani dôkazy o tom, že mal chlapček poškodený konečník. "Vo výpovedi Adama existuje celý rad rozporuplných tvrdení, ktoré boli výpoveďami ostatných svedkov jednoznačne vyvrátené," povedal sudca.

Súd sa opieral aj o znalecké posudky, ktoré takéto konanie tiež nepotvrdili. Maloletý bol okrem toho podľa sudcu naučený, čo má vypovedať. Vzniká tu preto podozrenie, že jeho matka, ktorá celú kauzu začala, krivo vypovedala a syna zmanipulovala. Malý totiž rozprával o veciach, ktoré si nemohol pamätať.

Rodina mala z verdiktu radosť

Obžalovaný aj jeho rodina po verdikte neskrývali radosť. "Som rada, že vyšlo najavo, že všetko to bola práca Adamovej matky," povedala krátko po vynesení rozsudku Petrova priateľka. 

Vďaka oslobodzujúcemu rozsudku obžalovaného ešte v piatok prepustili z väzby. Vianoce si tak užije už na slobode. Napriek tomu ale kauza nekončí. Prokurátorka sa totiž proti verdiktu odvolala a prípadom sa bude zaoberať krajský súd.

"Voči rozhodnutiu súdu o prepustení obvineného nie je prípustný opravný prostriedok," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský. A tak sa aj stalo vo večerných hodinách sa obžalovaný Peter dostal na slobodu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy