Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Peter mal zneužívať dcéru (14). Tatino nás má rád, tvrdí
Zdielať na

Peter mal zneužívať dcéru (14). Tatino nás má rád, tvrdí

BRATISLAVA / Kauza údajnej pedofílie na vlastných deťoch Záhoráka Petra otriasla nielen jeho rodinou ale aj celou verejnosťou. K sexuálnym praktikám malo dochádzať v bratislavskej Karlovke na 14-ročnej dcére a iba 6-ročnom synovi. Najnovšie sa všetky strany stretli na súde, na ktorom prehovoril údajný páchateľ aj obeť. Tá ale stojí na jeho strane rovnako ako jeho partnerka.

Dcéra: Nikdy sa také nič nestalo

"Je to nezmysel. Je to pomsta zo strany matky," hovorí Petrova priateľka. "Tatino nás má rád oboch a nikdy nič také sa nestalo," hovorí dievča, ktoré mal otec sexuálne zneužívať.

Pojednávanie v tejto veci bolo neverejné. Obžalovaný Peter akékoľvek sexuálne zneužívanie svojich detí absolútne odmieta. Svojmu synovi mal poškodiť konečník. To je podľa Petra a jeho rodiny úplný výmysel. "Mám rád Adamka. Už štyri roky o neho bojujem na súde," hovorí Peter. "Znalec z odboru lekárstva potvrdil, že Adamko nemal žiadne následky. Nič nemal poškodené," hovorí Petrova partnerka. 

Rodina verí v nevinu

Petrova rodina, ktorá v jeho nevinu verí, celú kauzu vníma ako sprisahanie proti nemu. Obžalovaný tvrdí, že oboch detí sa nikdy v sexuálnom kontexte nedotkol. "Nie, nie, nie nikdy. Iba ako otec," tvrdí.

6-ročný chlapček na súde vypovedať ešte len bude. 14-ročná dcérka to už má za sebou. Zazneli tam aj takéto slová. "Neobťažoval, ani nezneužíval. verím, že sa zistí pravda, že je nevinný," hovorí dcéra obžalovaného.
 
Proti nim ale stojí prokuratúra. "Výsledky vyšetrovania odôvodňovali postavenie obvineného pred súd. Z tohto dôvodu podal prokurátor obžalobu na príslušný súd," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský.

Matka: synovi bolo ublížené

Okrem toho na obžalobe trvá aj matka chlapčeka, ktorá trestné oznámenie v tejto veci podala. Na súde sa vyjadriť odmietla, poslala však písomné stanovisko. "Som však presvedčená, že môjmu jedinému synovi bolo vážne ublížené. Zároveň verím, že naše súdy rozhodujú spravodlivo a budú prihliadať na odborné posudky, ktoré jednoznačne preukázali, že môj syn neklame a tieto hrozné zážitky sa skutočne stali," uviedla matka chlapca (6).

Prokuratúra tvrdí, že núdzu o dôkazy nemá. Jedným z nich by mali byť aj nahrávky v mobile, ktoré si mal Peter z jednotlivých praktík robiť, tie ale doteraz nepotvrdila. Obžalovanému tak stále hrozí väzenie až na 12 rokov. "Sám vyšetrovateľ mi povedal, že nahrávky nie sú," hovorí Petrova partnerka.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy