Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kňaz mal zneužiť dievča (12), napísal jej 1 000 správ
Zdielať na

Kňaz mal zneužiť dievča (12), napísal jej 1 000 správ

JASTRABIE / Pokiaľ niekto niekoho prenasleduje, vypisuje mu rôzne správy a vyhľadáva jeho prítomnosť, určite to nie je nič príjemné. A teraz si predstavte, že toto bol schopný robiť mladý kňaz iba dvanásťročnému dievčatku. Napísal jej viac ako tisíc SMS správ, v ktorých jej ponúkal sex. Nakoniec ju aj zneužil. Výrok súdu je šokujúci.

Prípad sa stal v poľskom meste Jastrabie. Tridsaťjedenročný kňaz tu mal najskôr SMS správami obťažovať 12-ročné dievča a následne ho aj zneužiť. Kňaz pôsobil v malom mestečku neďaleko Tarnowa už tri roky.

Učil v škole

Okrem farskej činnosti sa venoval učeniu v škole. Tam pravdepodobne spoznal 12-ročnú Martinu. "S dievčaťom sa mu podarilo nadviazať kontakt. Mal jej dávať sexuálne návrhy," informuje prokurátor Nieczyslaw Dzebiel.

Mladý kňaz mal od marca do mája tohto roku odoslať 12-ročnému dievčaťu vyše tisíc SMS a MMS správ. Tie napokon v jej telefóne objavili rodičia. Celú vec ohlásili na polícii.

Dva roky

"Policajtom povedali, že ich dcéru kňaz sexuálne zneužíval. Muža sme obvinili. Dopustil sa trestného činu sexuálneho násilia na maloletej," tvrdí hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Policajti kňaza zadržali a prokurátor ho následne aj obvinil. Duchovný pri vyšetrovaní spolupracoval a počas vyšetrovania sa priznal aj k zneužitiu. "Počas spovede sa dotýkal jej pohlavných orgánov," povedal sudca Tomasz Kozion.

"Súd rozhodol o treste odňatia slobody na 2 roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Ak poruší podmienku, hrozí mu 15-ročný trest," povedala Cislo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy