Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bozkával ma a posielal zaľúbené SMS, vypovedalo dievča
Zdielať na

Bozkával ma a posielal zaľúbené SMS, vypovedalo dievča

NITRA / Na okresnom súde v Nitre sa konalo ďalšie pojednávanie s katolíckym kňazom, ktorý je obvinený zo sexuálneho zneužívania jedenásťnásťročného dievčatka. Ide o prípad z Nevidzian. Farár mal podľa obžaloby dieťa obchytávať a bozkávať.

Na stredajšom pojednávaní senát vypočul dvoch svedkov a sudkyňa prečítala výpoveď dievčaťa. To dopodrobna opísala, čo sa dialo v kostole a na fare. Kňaz ho vraj bozkával, vyzliekal obychtkával a pozýval na dovolenku k moru.

Zamilované SMS

Taktiež mu mal telefonovať a posielať zamilované SMS správy. "Začal ma bozkávať. Dávali mi francúzske bozky len na ústa. Pritom ako ma bozkával, ma obchytával za prsia a za zadok," píše sa vo výpovede dievčaťa.

Na súde vypovedal aj sexuológ a psychologička. Tá vylúčila možnosť, že výpoveď si školáčka vymyslela, alebo ju mala pripravenú. Pripustila však aj to, že dievča mohlo byť do kňaza zamilované. Po otázkach obhajoby mala  mama dieťaťa slzy v očiach. "Vinu chceli zvaliť na moju dcéru," hovorí mama dievčaťa.

Nepríjemné spomienky

Povedala nám, že po otvorení súdneho procesu sa dcére vracajú nepríjemné spomienky. "To na ňu vplýva, zase budú na ňu zazerať, keď bude v autobuse chodiť, bude zle psychicky na tom, ono vždy ju to ovplyvní," hovorí mama dievčaťa.

"Ďalšie pojednávanie bude po novom roku, sudkyňa ho odročila na január," uviedol hovorca nitrianskeho súdu Mário Piovarči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy