Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Biskupi sú sklamaní a zhrození z výrokov Flašíkovej
Zdielať na

Biskupi sú sklamaní a zhrození z výrokov Flašíkovej

BRATISLAVA / Konferencia biskupov Slovenska je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. Tá pred niekoľkými dňami zverejnila status, ktorým podľa Mikloška urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska.

"Sme zhrození, že Slovensko zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal hovorca KBS Jozef Kováčik. Europoslankyňa zasa KBS odkazuje, nech ju exkomunikujú.

Nech ma exkomunikujú

"Keď nie sú absolútne pripravení znášať kritiku od vlastných veriacich, tak ma môžu exkomunikovať," reagovala s tým, že aj ona je katolíčka.

Flašíková Beňová zverejnila na sociálnej sieti 19. októbra tento status: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých."

Proticirkevné útoky

Vo štvrtok poslanec Národnej rady za KDH Jozef Mikloško v parlamente interpeloval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu mimoriadnej biskupskej synody vo Vatikáne, ktorá diskutovala o postoji cirkvi k rozvedeným alebo homosexuálom.

Poslanec za kresťanských demokratov doplnil, že 487 ľuďom sa daný názor páčil, ďalších 42 ho zdieľalo. V rozsiahlej diskusii podľa Mikloška padlo veľa útokov, najmä proticirkevných, ktoré nemožno citovať.

Podobná situácia

"Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?" uzatvára v interpelácii Mikloško.

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a europoslankyňa opäť cez status na sociálnej sieti odpovedala Mikloškovi:

Facebook/Monika Flašíková-Beňová

Pozrite si priloženú reportáž redaktorky Barbory Janošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy