Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prostitútka s HIV dostala sedem rokov na tvrdo
Zdielať na

Prostitútka s HIV dostala sedem rokov na tvrdo

PRIEVIDZA / Prievidzká prostitútka, ktorá ponúkala sexuálne služby napriek tomu, že je nakazená vírusom HIV sa v stredu opäť postavila pred súd. Počas hlavného pojednávania sa ku skutku priznala a svoje konanie oľutovala. Keď však jej advokát prednášal záverečnú reč, smiala sa. Trúfla si sudkyni ukázať prostredník, keď ju upozornila na jej správanie. Padol však verdikt a za mrežami pobudne sedem rokov. Rozsudok sa jej nepozdával, preto sa odvolala.

Na sedem rokov vo väzení v stredu odsúdili ženu, ktorá poskytovala sexuálne služby napriek tomu, že vedela, že je infikovaná vírusom HIV.

Usvedčilo ju video, na ktorom si dohaduje stretnutie za účelom sexu. "Na rôznych miestach v Prievidzi vykonala sexuálny a orálny styk s poškodenými, pričom im to, že trpí ochorením a nelieči sa naň, nepovedala," ozrejmila prokurátorka.

Andrea sa bránila tým, že jej zákazníci používali ochranu. "Znalci však potvrdili, že napriek ochrane sa dá nakaziť," uviedol advokát Ladislav Božik.

Policajti dokázali, že spala so štyrmi mužmi. Mohlo ich byť aj viac. Na súde svoje konanie priznala. "Som vinná a je mi to ľúto," zneli slová Andrei.

Nesúhlasila s verdiktom

Na začiatku pojednávania sa kajala, avšak v jeho priebehu svoje správanie radikálne zmenila.

Počas záverečnej reči jej advokáta sa Andrea smiala. "Vy ste sa očividne zabávala, smiala," prehovorila k žene sudkyňa.

Andrea jej adresovala s úsmevom na tvári prostredník. Za jej činy jej hrozilo sedem až dvanásť rokov za mrežami, čo sa jej nepozdávalo.

"Táto sadzba je neprimerane vysoká, pretože je v takej istej úrovni ako bankoví lupiči či sexuálni delikventi, čo zneužívajú deti," uviedol advokát.

S konečným verdiktom sedem rokov súdu obžalovaná nesúhlasila. Z miestnosti odišla bez slov, no proti rozsudku sa odvolala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy