Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dráma v prešovskom autobuse. Mladíci napadli cestujúcich
Zdielať na
Krimi

Dráma v prešovskom autobuse. Mladíci napadli cestujúcich

PREŠOV / V jednom z autobusov prešovskej mestskej hromadnej dopravy sa odohrala surová bitka. Partia mladých mužov tu napadla jedného z cestujúcich. Neskôr zaútočili aj na ďalšieho mladíka, ktorý sa napadnutého zastal a chcel ho ubrániť. Dvoch cestujúcich útočníci udierali päsťami a kopali do celého tela.

Partia útočníkov nastúpila na autobusovej zastávke na Hlavnej ulici v Prešove. Celý incident trval nanajvýš päť minút. Na najbližšej zastávke ich už čakala privolaná policajná hliadka.

"Bola to riadna trma-vrma. Zmietali sa tam a vrieskali ako nepríčetní," opisuje jeden z napadnutých mužov.

Hlavnými aktérmi bitky boli dvaja z partie mladých. Terčom ich útoku sa stal útly mladý Prešovčan. Len čo nastúpili do autobusu, začali ho bezcitne udierať do tváre. "Keď vchádzali, ten muž niečo povedal a oni k nemu prišli a začali ho mlátiť," hovorí napadnutý muž.

Aj jemu sa totiž ušli údery a kopance. Postavil sa, aby sa napadnutého mladíka zastal. "On ho tam mlátil. Ja som sa postavil, že čo to má znamenať a on hneď na mňa zaútočil," vysvetľuje.

"Obvinení mali údermi do tváre a kopancami do celého tela napadnúť dvoch mladíkov. Zároveň ohrozovali aj ostatných cestujúcich," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Tri roky

Vodič autobusu  medzi zastávkami zastavil autobus a žiadal aktérov bitky, aby vystúpil. Tí však prisľúbili, že už prestanú, no to sa nestalo. Napokon skončili v policajnej cele s obvinením z výtržníctva.

"Osoby boli zadržané a umiestnené do cely," potvrdila Migaľová.

V prípade preukázania viny im teraz hrozia tri roky vo väzení.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy