Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vandali v košickej MHD zaútočili na šoféra
Zdielať na

Vandali v košickej MHD zaútočili na šoféra

KOŠICE / V autobuse mestskej hromadnej dopravy sa stal ďalší incident, po ktorom skončili dvaja Košičania s putami na rukách. Mladíkom sa nepáčilo, že na poslednej zastávke, kde mal šofér pauzu, musia vystúpiť.

Incidenty za posledné mesiace dokazujú, že cestovanie v mestskej MHD je zo dňa na deň nebezpečnejšie. Vo štvrtok prišlo k ďalšiemu útoku. V košickej MHD zaútočil cestujúci na šoféra. "Vodič cez vysielačku zavolal na dispečing a ten zalarmoval políciu," vysvetľuje hovorkyňa dopravného podniku v Košiciach Michaela Karaffová.

Výsledkom posledného incidentu je zdemolovaný autobus, zakrvavený interiér a zásah polície. "Autobus prešiel po znečistení krvi dezinfekciou," dodáva Karaffová.

Hádzali kamene

Dvaja mladíci odmietali vystúpiť z autobusu, ktorý vodič odstavil na konečnej zastávke. Keď ich vyzval, pustili sa do neho, zaútočili a nastal konflikt. Za to, že si nemohli v autobuse posedieť, sa rozhodli pomstiť. Začali do neho hádzať kamene. "Vďaka rýchlemu zásahu policajtov, boli na mieste zadržané dve podozrivé osoby," tvrdí hovorca polície Michal Szabó.

V Košickom dopravnom podniku odhadli škodu po incidente na 600 eur. Presne toľko stála výmena čelného okna. Mladíci za svoj čin čakajú v policajnej cele, o ich osude rozhodne sudca.

Bezpečnostné kamery

Policajti majú v rukách dôkaz. Od útoku ich neodradili ani bezpečnostné kamery v dopravnom prostriedku. "Existuje kamerový záznam, ktorý sme poskytli orgánom činnými v trestnom konaní," tvrdí Karaffová.

Pozrite si reportáž redaktora Jozefa Kačmáryho:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy