Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Incident v MHD. Muž kričal a útočil na ženu dáždnikom
Zdielať na

Incident v MHD. Muž kričal a útočil na ženu dáždnikom

BRATISLAVA / Muž s preukazom ZŤP sa takmer do krvi pohádal so staršou ženou, ktorá má problémy s kolenami. Kto má vlastne na takéto miesto väčšie právo?

Do ostrej hádky sa zapojili aj ľudia, ktorí stáli okolo, ale muž nikoho nepočúval. Na staršiu ženu neváhal vytiahnuť dáždnik a po chvíli ju začal z miesta vyhadzovať vlastnými rukami.

Podnik sa nevyjadruje

"Všetci, čo sme tam stáli, sme mali chvíľami pocit, že to prerastie do nejakého útoku," hovorí autorka videa Daniela. Pri takýchto ľuďoch sa správanie nedá očakávať.

Video sme okamžite postúpili Dopravnému podniku, ale ten sa k incidentu odmietol vyjadriť. Hovorkyňa po troch dňoch čakania iba odrecitovala text z prepravného poriadku.

Problém s kolenami

"Dopravný podnik Bratislava má v každom vozidle vyhradené a presne označené miesto piktogramom pre ťažko zdravotne postihnuté osoby. Cestujúci je povinný takéto miesto hendikepovanej osobe uvoľniť," povedala hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová.

"Nevidela som, či mal preukaz, ale aj keby, je otázne, aké právo na to miesto mal. Nevšimla som si, že by mal pohybový problém, nejakú palicu, že by sa podopieral, tá pani mu neustále argumentovala, že má problémy s kolenami," pokračuje Daniela.

Toto už ale dopravný poriadok nerieši. Miestenkou je jednoducho preukaz - a nikto neskúma, či ide o pohybové, alebo iné postihnutie, ktoré človeku nebráni v autobuse stáť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy