Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vodič (46) košickej MHD si sadol opitý za volant
Zdielať na

Vodič (46) košickej MHD si sadol opitý za volant

KOŠICE / Viac ako 1,3 promile alkoholu. Takúto hodnotu namerali vodičovi autobusu košickej MHD. V pondelok ráno takto prišiel do práce a neváhal si sadnúť za volant. Našťastie to na dispečingu zistili včas a vodič skončil v policajnej cele.

Vodič v pondelok ráno nerešpektoval trasu určenú cestovným poriadkom. "Dispečer ho na to upozornil a následne pracovník dispečingu zabezpečil vykonanie dychovej skúšky," informuje hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová.

Policajná cela

"Privolaní dopravní policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pričom mu namerali v dychu 1,35 promile," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Jana Mesárová. Nezodpovedný muž riskoval zdravie a život cestujúcich i ostatných účastníkov cestnej premávky. Pre svoje konanie okamžite skončil v policajnej cele.

"Nezodpovedného vodiča už vyšetrovateľ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v tomto prípade hrozí až päťročné väzenie," dodáva Mesárová.

Prišiel o prácu

Okrem toho okamžite prišiel o prácu. Podľa hovorkyne dopravného podniku bol navyše ešte v skúšobnej dobe. "Dňom porušenia pracovnej disciplíny bol ukončený pracovný pomer," povedala hovorkyňa dopravného podniku Karaffová.

"Polícia v tomto smere vyzdvihuje činnosť vlastnej kontrolnej činnosti zo strany zamestnávateľov, ktorí takýmto spôsobom napomáhajú odhaľovať prípady alkoholu za volantom," tvrdí Mesárová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy