Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Smrť podpálením si volí čoraz viac ľudí
Zdielať na
Krimi

Smrť podpálením si volí čoraz viac ľudí

SLOVENSKO / Poliať sa horľavinou a škrtnúť zápalkou. Takto chce svoj život skončiť stále viac a viac ľudí. Len za posledný rok ich bolo minimálne šesť.

V polovici februára minulého roka našli v lese v Bojniciach obhorené mužské telo. Išlo o 3 roky nezvestného šesťdesiatosemročného muža z Prievidze. Potužený alkoholom sa polial technickým benzínom a zapálil sa. Jeho telo doslova explodovalo. Vraj nemal žiadne problémy, preto si blízki nevedeli vysvetliť, že sa rozhodol spáchať samovraždu takýmto brutálnym spôsobom. Muž vraj v roku 1985 zaškrtil ženu, ktorá ho mala vydierať. Strávil 10 rokov za mrežami.

Dva listy

Drastickú smrť si vybral v polovici septembra minulého roka štyridsaťdeväťročný Miroslav z Dolnej Krupej. Podľa susedov mal doviesť do svojho domu drevo a benzín. Ten zrejme povylieval po miestnosti a zapálil. Dom explodoval. Muž nechal na rozlúčku dva listy.   

V novembra 2013 sa pred žilinskou diecézou upálil silne veriaci tridsaťpäťročný Ján z Púchova. Otec dvoch malých detí sa polial horľavinou a zapálil. Privolaní záchranári mu pomôcť už nedokázali. Vedľa neho sa našli rozvodové papiere, čo mohol byť dôvod jeho konania.

Martin z Vyvolených

V polovici apríla sa v paneláku v Rimavskej Sobote priamo na chodbe podpálil tridsaťštyriročný Martin, známy ako jeden z účinkujúcich v reality show Vyvolení. Opitý sa vraj dobíjal do jedného z bytov a snažil sa dostať sa svojej družke. Na miesto okamžite prišla aj policajná hliadka. Martin sa priamo pred ich očami polial a zapálil. Utrpel popáleniny na viac ako osemdesiatich percentách tela a po svojich ešte prešiel do sanitky. V nemocnici lekári bojovali o jeho život, po mesiaci zomrel. Príčina jeho konania mal byť odchod jeho družky s ich štvorročným synom.    

Dvanásteho júla za obcou Veľké Uherce pri Partizánskom našli okoloidúci horiace auto a pár metrov ďalej aj ohorené telo muža. Telo malo patriť 49- ročnému mužovi z Malých Chlievan v okrese Bánovce nad Bebravou. Vraj ráno mal kupovať na čerpacej stanici do kanistra 5 litrov benzínu. Údajne mal dlhy a to mohlo byť príčinou, že sa takýmto spôsobom rozhodol vziať si život.

Tunel Ťahanovce

Pred tromi dňami sa v železničnom tuneli pri Ťahanovciach našli obhorené telo muža. Rušňovodič, ktorý tadiaľ prechádzal si všimol oheň a najprv si myslel, že tam horia pneumatiky. Po príchode železničných hasičov na miesto zistili, že sa jedná o ľudské telo. Policajti zistili, že ide o 40- ročného Pavla z Košíc. V blízkosti tunela našli zaparkované aj jeho auto, od ktorého mal nebohý kľúče vo vrecku. V aute sa našli doklady aj list na rozlúčku.  

Mladí ľudia sú zrejme nepoučiteľní a po sérii nebezpečných výziev pokračujú s ďalšou. Ešte nebezpečnejšou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy