Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vo Vysokej pri Morave sa muž (55) polial benzínom a podpálil
Zdielať na

Vo Vysokej pri Morave sa muž (55) polial benzínom a podpálil

VYSOKÁ PRI MORAVE / V obci Vysoká pri Morave na Záhorí sa ráno odohrala tragédia. Päťdesiatpäťročný Štefan sa polial benzínom a podpálil sa. Údajne horľavinu vylial aj na manželku, tú však nezapálil.

Päťdesiatpäťročný Štefan sa mal podľa polície najprv vyhrážať podpálením svojej 41 ročnej manželke. Po týchto slovách však v zlomku sekundy oblial benzínom seba a zapálil sa. Všetko mali vidieť aj ich dve dcérky.

Muž sa podpálil krátko pred 7 hodinou ráno, a to v záhrade za rodinným domom. Podľa našich informácií ho k tomuto zúfalému činu mali dohnať rodinné problémy.

"Privolaná policajná hliadka muža na mieste ihneď uhasila a až do príchodu RZP policajti mužovi poskytli potrebnú prvú pomoc," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Karin Považanová.

Psychická trauma

Hasiči a záchranári  boli na mieste takmer ihneď od oznámenia a začal sa boj o Štefanov život. Popáleniny mal totiž na celom tele. Keďže bol vo vážnom stave, museli privolať vrtuľník, ktorý pristál na ihrisku.

"S ťažkými popáleninami až na 90 percentách bol prevezený vrtuľníkom ZZS na popáleninové oddelenie do nemocnice Ružinov," informuje Jozef Minár z OS ZZS.

Do rodinného domu sa záchranári museli vrátiť opäť. Štefanova manželka a aj obe dievčatá utrpeli psychickú traumu. Dokonca musela prísť aj psychologička. Podľa miestnych ľudí manželia bývali v dome po ženiných rodičoch. Do obce sa teda prisťahovali. Údajne však mali mať medzi sebou dlhodobé vzťahové problémy. Čo však viedlo muža rodiny k takémuto zúfalému činy policajti zisťujú.

Martin z Vyvolených

Muž zjavne chcel skoncovať so životom. Na druhý svet si takto aj pred vyše tromi mesiacmi pomohol súťažiaci Martin z reality šou Vyvolení. Pravdepodobne za jeho konaním bol jeho problematický vzťah. 

Martinova priateľka odišla na návštevu k sestre a práve do tohto bytu sa aj 33-ročný muž dobíjal. Údajne bol poriadne opitý.

Videli a počuli ho aj susedia, ktorí zavolali políciu. Muži zákona už na medziposchodí začuli šum, ale mysleli si, že Martin močí.

On sa však polieval benzínom. Keď prišli na 4. poschodie, zrazu začal horieť. Nevšimli si, že by škrtol zápalkou, či použil zapaľovač. "Po príchode na miesto sme videli osobu, ktorá na seba vylievala nejakú kvapalinu," uviedol policajt Tomáš Tomko. Policajti však nestratili duchaprítomnosť a začali horiaceho muža hasiť dekami.

Mesiac potom, ako sa pred zrakmi policajtov zapáli, na následky zranení zomrel v košickej nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy