Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bitka pre cestujúcu, vodiča autobusu zmlátil opitý mladík
Zdielať na

Bitka pre cestujúcu, vodiča autobusu zmlátil opitý mladík

KOŠICE / V autobuse košickej mestskej hromadnej dopravy sa odohrala krvavá dráma. Opitý cestujúci napadol vodiča. Mladík udrel šesťdesiatdvaročného muža tak silno, že zo zranení sa bude liečiť až tri mesiace. Do dôchodku mu pritom zostáva len mesiac.

K incidentu došlo v autobuse potom, čo sa odvážny vodič zastal jednej z cestujúcich, ktorú opitý mladík obťažoval.

Žena bola v sprievode svojich detí, ktoré išli za vodičom, aby ich matke pomohol. Šofér chcel mladíka vykázať z prepravy.

"Išlo o potýčku medzi vodičom autobusu a cestujúcim pod vplyvom alkoholu. Vodič ho chcel z autobusu vykázať. Dvadsaťročný Košičan šesťdesiatdvaročného vodiča fyzicky napadol a udrel do tváre," vysvetľuje Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Tri mesiace

Šofér spadol na chodník a narazil si hlavu. "Muž má natrhnuté obočie, narazené rebrá, krk a zlomenú lícnu kosť," hovorí Michaela Karaffová, hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice.

Zo zranení sa šofér bude liečiť tri mesiace. Jeho zdravotný stav si vyžaduje i operáciu.

Agresívny Košičan skončil v rukách polície. "Podarilo sa ho spacifikovať vďaka odvahe ďalších cestujúcich, ktorí ho zadržali až do príchodu polície," ozrejmuje Karaffová.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinov výtržníctva a ublíženia na zdraví," dodal Szabó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy