Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Strelec Peter (38) z Vajnor nejde za mreže, užíva si slobodu
Zdielať na

Strelec Peter (38) z Vajnor nejde za mreže, užíva si slobodu

BRATISLAVA / Pred takmer rokom a pol lietala v bratislavských Vajnoroch pri železnici jedna guľka za druhou. Na Príjazdnej ulici vyčíňali dvaja páchatelia, nehľadiac na deti, ktoré behali okolo nich. Streľba spustila paniku, no kompetentní kauzu uzavreli extrémne rýchlo.

Strelec pálil hlava-nehlava. Zaznelo minimálne sedem výstrelov, po ktorých sa našli i nábojnice.

Hlavný aktér, tridsaťosemročný Peter, po týždňovom úteku skončil vo väzbe.

Guľky zasiahli štyridsaťročného muža z okresu Šaľa. Zo zranení sa vyliečil.

Strelec tak čelil obvineniu za ublíženie na zdraví a zločinu nepovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

"V septembri 2013 vyšetrovateľ ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby na Okresnú prokuratúru Bratislava III," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová.

Na slobode

Peter následne pristúpil na dohodu o vine a treste a obišiel viac ako dobre. "Odsúdili ho k trestu odňatia slobody na tri roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov s probačným ohľadom," ozrejmil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pre podmienku sa teda Peter dostal na slobodu. K mužovi, na ktorého pálil, sa nesmie priblížiť na päť metrov. Vyhýbať sa má aj jeho obydliu.

Podľa miestnych obyvateľov bolo príčinou streľby vyrovnávanie si účtov medzi rodinami. Streľbu mal sputiť hnev pre trestné oznámenie z týrania jej dcéry manželom a ten je synom strelca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy