Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cítim sa zodpovedný, odkazuje strelec (31) z Bolerázu
Zdielať na

Cítim sa zodpovedný, odkazuje strelec (31) z Bolerázu

TRNAVA / Okresný súd v Trnave od pol desiatej rozhodoval o vzatí do väzby muža, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zastrelil v Bolerázi (okr. Trnava) policajta. Strelec priznal, že strieľal zo zbrane policajta.

"Strieľal som z policajtovej zbrane. Zmocnil som sa jej počas zápasu. Dôvodom môjho konania bolo to, že mi nadával," povedal Milan (31).

Na verejnosti sa ospravedlnil rodine a že mu je všetko ľúto. Na otázku TV JOJ či sa cíti, za to čo spravil zodpovedný, odpovedal jasne a stručne. "Áno," povedal strelec.

Pravdepodobný priebeh situácie, ktorá predchádzala streľbe, načrtol v pondelok reportér televízie JOJ Rasťo Striško. Najskôr sa strelec s policajtom pohádali, potom prišlo k fyzickému kontaktu. VIAC TU.

Tridsaťjedenročný Milan nakoniec tento scenár potvrdil. "Obvinený uviedol, že predtým, ako zastrelil policajta, ho policajt bil a vulgárne mu nadával. Toto tvrdenie kategoricky odmietame, nezakladá sa na pravde a nevyplýva ani z výpovedí svedkov," uvádza sa v policajnom stanovisku.

"Uverejnenie takéhoto klamlivého tvrdenia vnímame ako poškodenie dobrého mena a cti zosnulého policajta.Práve naopak, policajt chcel byť ľudský. Páchateľ ho požiadal, aby mu povolil putá, lebo ho príliš tlačili. Keď mu policajt uvoľnil jednu ruku, využil príležitosť na streľbu na policajta,"píše sa ďalej.

Obvinený muž, ktorému hrozí až doživotie, má štátom prideleného obhajcu. Jeho advokátka sa vyjadrila, že obvinený muž odmietol vypovedať. Strelca previezli z policajnej cely do väzby v Leopoldove.

Tri zbrane

Polícia stále hovorí o tom, že na mieste činu sa našli tri zbrane. Ak vyšetrovatelia našli na mieste tri druhy rôznych projektilov je pravdepodobné, že guľky pochádzajú z troch policajných zbraní.

Vychádza to z toho, že dvojčlenná hliadka mohla mať pri sebe dve krátke guľové zbrane a samopal. Ten nosia zásahové jednotky povinne pri sebe.

Pri víkendovej streľbe v obci Boleráz zomrel tridsaťštyriročný policajt, ktorý vykonával bežnú cestnú kontrolu. Dychovou skúškou Milanovi namerali 1,38 promile alkoholu. Následne sa strhla prestrelka. Zabitého policajta zasiahli dvomi ranami do hrudníka. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy