Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Boleráze zastrelili policajta (†34). Je mi to ľúto, odkazuje strelec
Zdielať na

V Boleráze zastrelili policajta (†34). Je mi to ľúto, odkazuje strelec

BOLERÁZ / V obci Boleráz (okr. Trnava) sa strieľalo. Muž tam zabil policajta. Podľa našich informácií ho polícia chytila v Bratislave. Podľa našich informácií muž strieľal aj po policajtke.

Tragédia sa stala pri bežnej cestnej kontrole. Dychovou skúškou Milanovi  namerali 1,38 promile alkoholu. Následne sa strhla prestrelka. Zabitého policajta zasiahli dvomi ranami do hrudníka. Policajný Volkswagen Golf bol zasiahnutý piatimi strelami, auto podozrivého jedenástimi. 

Chytili ho v Biskupiciach

Polícia pri vyšetrovaní našla na mieste tridsaťdva nábojníc a jeden náboj. Podozrivý po prestrelke z miesta činu ušiel a približne o druhej hodine ráno sa vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach.

Terčom útoku sa stala aj policajtka, ktorej sa našťastie nič nestalo.Svedkovia, ktorí udalosť videli a vypovedali na polícii uviedli, že strelec sa približoval k autu taktickým spôsobom.

Športový strelec

Z predbežných výsledkov vyšetrovania polície tragickej udalosti vyplynulo, že na mieste boli použité minimálne tri zbrane. "Podozrivý, tridsaťjedenročný  muž z Bratislavy, Podunajských Biskupíc, sa venoval športovej streľbe a v legálnej držbe mal 3 zbrane," uviedla hovorkyňa trnavských krajských policajtov Martina Kredatusová. Muž nafúkal 1,38 promile.

Podľa informácií z prostredia vyšetrovania prípadu, Milan (31) vystrieľal celý zásobník a dal sa na útek smerom do Bratislavy. V meste boli v akcii všetky službukonajúce hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Jedna hliadka PMJ nakoniec muža na úteku zadržala. Krajský policajný riaditeľ prisľúbil, že o prípade bude informovať počas dňa.

Akou zbraňou bol usmrtený policajt, určí až balistická expertíza, zasiahnutý bol dvomi ranami do hrudníka. Pri obhliadke miesta činu polícia zaistila tridsaťdva nábojníc a jeden celý náboj.

"Aj táto tragická udalosť ukazuje, že policajti sú dennodenne vystavovaní náročnej práci, preto si pracovné nasadenie každého príslušníka Policajného zboru vážim," uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

Strelec: je mi to ľúto

Tridsaťjedenročný muž sa stále nachádza na polícii. Médiám sa ho však podarilo odchytiť pred trnavskou policajnou stanicou. "Je mi to ľúto," zneli jeho slová. Pozrite si rozhovor.

Pietne miesto

Na miesto tragédie prichádzali od rána obyvatelia obce a na pamiatku mladého policajta zapaľovali sviečky. Uprostred dediny na hlavnom ťahu z Trnavy do Senice bol drevený kríž a niekoľko kahancov. Len pár metrov od obecného úradu ležali kúsky skla a značky od tridsiatichdvoch nábojníc.

Niektoré z nich vytvárali trasu, kadiaľ zrejme pri prestrelke bežala Petrova kolegyňa. Policajné hliadky na tomto mieste kontrolovali vodičov pravidelne. Včerajšia nočná služba teda nebola ničím výnimočná.

Pozrite si rozhovor so starostom, ktorý policajta poznal dlhé roky:

Streľba na Tomášikovej

O piatej hodine nad ránom sa strieľalo aj v Bratislave na Tomášikovej ulici. Pri streľbe utrpel zranenia sedemdesiatšesťročný muž, ktorého previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Ďalšie okolnosti tohto skutku sú v týchto chvíľach predmetom intenzívneho vyšetrovania," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Streľba začala na Tomášikovej ulici. Muž svoje luxusné auto odšoféroval ešte na parkovisko na Drieňovej ulici, kde odparkoval.Tam si ho všimli pravdepodobne vracajúci sa turisti, ktorí vystúpili z autobusu. Keď vzhliadli zakrvaveného vodiča, okamžite zavolali pomoc. 

"Prišiel turistický autobus a ako sa ľudia vykladali z autobusu, tak naraz prišli policajti," hovorí svedok.

Guľka minula tepnu

Podľa našich informácií mal muž postrelený do krku obrovské šťastie. Guľka minula tepnu. Momentálne je stabilizovaný a mimo ohrozenia života na ARE v ružinovskej nemocnici.

"Vyšetrovateľ krajského policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie z obzvlášť závažného trestné stíhanie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," uviedol hovorca bratislavských krajských policajtov Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy