Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nedeľná streľba na policajta vyvoláva rad nezodpovedaných otázok
Zdielať na

Nedeľná streľba na policajta vyvoláva rad nezodpovedaných otázok

BOLERÁZ / Nedeľná nepochopiteľná vražda policajta a pokus o vraždu jeho kolegyne, vyvoláva rad nezodpovedaných otázok. Zatiaľ nie je jasné, prečo podnapitý vodič po dychovej kontrole v Bolerázi zastrelil dvoma ranami do hrudníka 34-ročného policajta Petra. Nezodpovedané je, kde skončila policajtova zbraň. Rovnako sa na mieste činu nenašli ani policajtove železné putá.

Mala to byť rutinná kontrola, o akých vás v spravodajstve informujeme ročne pravidelne. Ich sprísnenie ohlásila polícia hneď po nehode autobusu .

Iróniou osudu je, že práve takáto nečakaná kontrola sa skončila uprostred nočného Bolerázu tragicky. Nechýbalo veľa a okrem zastreleného 34 ročného Petra mohla prísť o život aj jeho kolegyňa. Strelec motív zbesilej popravy nevysvetlil. "Ospravedlňujem sa celej rodine," povedal strelec.

Ani zbraň, ani putá

Po tom, čo podnapitý vodič nafúkal viac ako jedno promile, bolo jasné, že ho budú musieť policajti zadržať, dať mu putá a predviesť ho na policajné oddelenie do Trstína, kde zmiešaná policajná dvojica slúžila. Nebohý príslušník Peter možno chcel nasadiť strelcovi putá na ruky.

Podľa našich informácií sa na mieste činu po streľbe nenašla policajtova zbraň ani putá. Rozhovor s otcom mŕtveho policajta, ako aj to, čo zrejme predchádzalo tragickému koncu, si pozrite v reportáži redaktora Rastislava Striška:

Drogy

31 ročný Milan  pôvodom z Lehníc po poprave ešte dve hodiny unikal pred spravodlivosťou. Hliadke, ktorá prišla strelca zatknúť na adresu prechodného pobytu na Bieloruskej ulici v Podunajských Biskupiciach, sa nakoniec vydal dobrovoľne. Niektoré indície naznačujú, že strelec mohol v aute prevážať niečo, čo policajti nemali nájsť. Špekuluje sa o tom, že to mohli byť napríklad drogy.

Obzvlášť závažného zločinu vraždy sa podľa Trestného zákona sa dopustí ten, kto iného úmyselne usmrtí. Za takýto trestný čin zákon umožňuje uložiť trest odňatia slobody v trvaní pätnásť rokov až dvadsať rokov. "Odňatím slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha zločin vraždy na dvoch osobách a na chránenej osobe. Chránenou osobou je aj verejný činiteľ, v tomto prípade príslušník ozbrojených síl," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy