Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Prestrelky s políciou nie sú ani na Slovensku výnimočné
Zdielať na

Prestrelky s políciou nie sú ani na Slovensku výnimočné

SLOVENSKO / V nedeľu šofér vystrelil na policajta, ktorý na následky poranení zomrel. Ani na Slovensku to nie je prvý prípad.

Začiatkom augusta 2008 sa strhla po lúpeži v Leviciach prestrelka medzi jej aktérmi. Jedným z mužov, čo sedeli v aute páchateľov, bol policajt v utajení Róbert Vida. Nemal šancu prežiť.

Policajný snajper

V júli 2010 sa 28-ročnému Martinovi podarilo odzbrojiť policajta a policajtku v Kráľovej nad Váhom, kde ho zastavili. Celú noc ho potom ako jeho rukojemníci museli voziť po okolí. Drámu ukončil až výstrel zásahovej jednotky. Policajtku ľahko zranili črepiny zo skla na aute, cez ktoré musel policajný snajper strieľať. Viac informácií TU.

Vo februári nasledujúceho roka vystrelil na poli medzi Hodejovom a Jesenským tri rany z guľovnice 48-ročný muž, ktorý bol podozrivý z pytliactva. Jeden zo zasahujúcich policajtov však trafil útočníka do stehna. Zaujímavé je, že guľovnica patrila jeho bratovi – poľovníkovi. 

Deväťmilimetrový Luger

O mesiac neskôr sa znova strieľalo medzi Šulekovom a Hlohovcom, kde policajti prenasledovali 20-ročného muža, ktorý vylúpil čerpaciu stanicu. Strela z policajného samopalu tento raz útočníkovi spôsobila smrteľné zranenia. Lúpežou si krátko predtým polepšil o 800 eur. Prečítajte si TU.

Koncom októbra 2012 prekvapil policajnú hliadku v Marcelovej pri Komárne 57-ročný roľník, ktorému policajti namerali pri kontrole 3 promile. Počas spisovania zápisnice však vytiahol deväťmilimetrový Luger, ktorý mal v legálnej držbe. 35-ročný policajt dostal rany do ramena a chrbta. Viac o prípade TU.

Boleráz

Túto nedeľu sa strieľalo opäť. Tragédia sa stala v Boleráze pri bežnej cestnej kontrole. Dychovou skúškou Milanovi  namerali 1,38 promile alkoholu. Následne sa strhla prestrelka. Zabitého policajta zasiahli dvomi ranami do hrudníka. Policajný Volkswagen Golf bol zasiahnutý piatimi strelami, auto podozrivého jedenástimi. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy