Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Súd zamietol sťažnosť strelca z Bolerázu, ostáva vo väzbe
Zdielať na

Súd zamietol sťažnosť strelca z Bolerázu, ostáva vo väzbe

BRATISLAVA/BOLERÁZ / Milan, ktorý v júni v Boleráze zastrelil mladého policajta, sa sťažoval na svoje väzobné stíhanie. Konkrétne na to, že sa nemôže stretnúť so svojimi blízkymi. Trnavský súd rozhodol v utorok o jeho sťažnosti. Jeho sťažnosť zamietol.

Kolúzna väzba je pre strelca z Bolerázu zásadne obmedzenie, ktoré ho absolútne izoluje od styku aj s jeho najužšou rodinou. Aby sa s deťmi mohol stretávať bez potrebného súhlasu vyšetrovateľa či sudcu, podal na kolúznu väzbu sťažnosť. 

Tú v utorok popoludní trnavský krajský súd zamietol. "Obvinený podal sťažnosť proti rozhodnutiu o väzbe, konkrétne vo veci kolúznej väzby. Krajský súd v Trnave sťažnosť ako nedôvodnú zamietol," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová.

Strelec z Bolerázu už má zvoleného svojho obhajcu. Je ním bývalý skúsený policajný vyšetrovateľ, dnes televízny sudca Jaroslav Penc. Podľa jeho slov polícia už dôležitých svedkov vypočula a preto na najtvrdšie väzobné obmedzenie pre svojho klienta, nevidí dôvod.           

"Aj keď som toho názoru, že dôvody na kolúznu väzbu nie sú, rešpektujem rozhodnutie súdu a budem o tom informovať klienta," povedal Penc.

Polícia k prípadu žiadne informácie nezverejňuje. "Polícia naďalej prípad vyšetruje. Čiastkové informácie počas vyšetrovania zverejňovať nebudeme," uviedla hovorkyňa trnavských krajských policajtov Martina Kredatusová.

Rovnaký postoj ako polícia zaujal aj obhajca obvineného. Napriek tomu zo zdrojov blízkych polícii prenikajú informácie, že tretia zbraň bola práve súkromnou zbraňou obvineného Milana.

Zastrelil policajta

Milan strieľal na policajta pri bežnej cestnej kontrole 15. júna 2013. V dychu mu namerali 1,38 promile alkoholu.

Polícia pri vyšetrovaní našla na mieste tridsaťdva nábojníc a jeden náboj. Podozrivý po prestrelke z miesta činu ušiel a približne o druhej hodine ráno sa vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy