Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cestujúci zavolal na ožratého autobusára (37) z Vrbového políciu
Zdielať na

Cestujúci zavolal na ožratého autobusára (37) z Vrbového políciu

TRNAVA / Neskutočná drzosť vodiča z povolania! Policajti zastavili v obci Madunice (okres Trnava) autobus, ktorý viezol 12 ľudí. Jeho vodič nafúkal takmer 3 promile!

Vodič linkového autobusu si neváhal sadnúť opitý za volant. Cestujúcim sa jeho správanie nepozdávalo a jeden z nich okamžite zavolal policajtov. "Policajná hliadka zastavila autobus v obci Madunice a vodiča podrobila kontrole," uviedla hovorkyňa trnavských krajských policajtov Mária Linkešová.

Takmer tri promile

Tridsaťsedemročný Ľubomír nafúkal skoro tri promile. Dá sa hovoriť o zázraku, že v tomto stave autobus nikde nehavaroval. Riskantnú jazdu policajti ukončili, vodič skončil v putách. Potom ako vytriezvel, čakal ho výsluch.
"Vyšetrovateľ muža na základe dôkazov obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Linkešová.

Podľa našich informácií, Ľubomír z Vrbového pracoval ešte nedávno ako vodič sanitky. Zamestnávateľ muža, SAD Trnava, jednal promptne. "Je to mimoriadna a poľutovania hodná udalosť. Jednalo sa vodiča, ktorý u nás pracoval cez dva mesiace, bol v skúšobnej dobe a dnešným dňom bol s nim rozviazaný pracovný pomer," píše sa v stanovisku SAD Trnava.

Superrýchle konanie

Súd bude o osude nezodpovedného vodiča rozhodovať v superrýchlom konaní. To znamená, že verdikt si môže vypočuť už v pondelok. Hrozí mu väzenie od dvoch do piatich rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy