Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hazardér so životmi. Autobusárovi namerali skoro 3 promile
Zdielať na

Hazardér so životmi. Autobusárovi namerali skoro 3 promile

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / Takmer tri promile alkoholu mal v krvi vodič autobusu, ktorý viezol v piatok večer do Spišského Štvrtku približne 20 ľudí. Prešiel zo stanice tri veľké križovatky a policajti ho zastavili ešte v Poprade na hlavnej ceste pri sídlisku Juh. Napriek tomu, že ledva stál na nohách, bol na mužov zákona agresívny.

Policajti ho museli podopierať

Podľa našich informácií vodič autobusu vyrazil z popradskej autobusovej stanice a smeroval do Spišského Štvrtku. Po Poprade prešiel približne 2 kilometre, no a políciu zavolali zhrození cestujúci.

Po ceste vraj autobus takmer prerazil zvodidlá na viadukte pri čerpacej stanici. Vodič bol údajne tak opitý, že nevládal ani stáť na nohách a policajti ho museli podopierať, aby nespadol. Pre takmer 20 cestujúcich prišiel náhradný spoj a vodiča odviezli na policajné oddelenie.

Vedľa sedačky našli ploskačku

"Na obvodnom oddelení sa vodič správal agresívne, preto policajti museli použiť donucovacie prostriedky," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobaník. Vodič na mieste odmietol dychovú skúšku, no v policajnej cele si to rozmyslel a nafúkal takmer tri promile. A tak sa s vypočúvaním muselo počkať. Kým opitý triezvel v policajnej cele, muži zákona sa vrátili k autobusu.

Všetko dokumentovali, no a vedľa sedadla vodiča našli takzvanú ploskačku. Vodič ju pravdepodobne vypil tesne pred jazdou. Na miesto prišiel aj jeho kolega, ten len ťažko hľadal slová. "Ja neviem čo to bolo," tvrdí vodičov kolega. Vytriezvel až v sobotu popoludní, a tak ho mohli policajti konečne vypočuť. "Popradský vyšetrovateľ obvinil vodiča z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Stíhaný bude na slobode," informuje Džobaník.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy