Skoro jasno
20°
Bratislava
Na Mateja (9) zaútočil túlavý pes! Roztrhal mu tvár...
Zdielať na

Na Mateja (9) zaútočil túlavý pes! Roztrhal mu tvár...

Malého chlapca, ktorý išiel v nedeľu odniesť babke koláče, napadol túlavý pes. Hoci to trochu pripomína príbeh o červenej čiapočke, táto realita je oveľa krutejšia. 9-ročnému Matejovi spôsobil pes vážne zranenia. Zviera mu pohrýzlo ruky a roztrhalo líce.

Chlapčekovi zaútočil na tvár

Podľa Matejových rodičov sa pes ponevieral okolo bytoviek v Hrabušiciach už niekoľko dní. Keď sa chlapec vybral za svojou babičkou, pes ho nasledoval až ku garážam. Tu naňho zaútočil. "Som len stál pri ňom, pustil guľu a skočil na mňa," spomína si Matej.

Najskôr sa mu zahryzol do ruky. Keď zovretie zubov povolilo, zaútočil znovu. Tentokrát na chlapcovu tvár. A úplne mu roztrhal ľavé líce... Matej ešte stihol zazvoniť na zvonček babičke. Tá keď zbadala svojho vnuka krvavého, vedela, že je zle.

Komu patril agresívny pes?

Matej skončil na chirurgii, kde strávil štyri dni. Chodieva tiež na infekčné, pretože doteraz nevedno, či pes nemal aj besnotu. Navyše bude musieť podstúpiť plastickú operáciu. Ale až o šesť rokov...

Rodičia mali podozrenie, kto by mohol byť majiteľom psa. To sa napokon nepotvrdilo. Hľadať vinníka im pomáha aj starostka obce Jana Skokanová. Polícia navyše začala trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy