Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rozzúrený čierny pasažier napadol revízora
Zdielať na

Rozzúrený čierny pasažier napadol revízora

S agresivitou cestujúcich sa stretávajú nielen vodiči mestskej hromadnej dopravy. Útokom sa musia brániť aj revízori. V Košiciach jedného z nich napadol 39-ročný muž počas kontroly cestovných lístkov.

O tom, že aj práca revízora prináša svoje riziká sa presvedčil 59-ročný revízor z Košíc, ktorého priamo v autobuse napadol rozzúrený cestujúci. Na revízora zaútočil muž za bieleho dňa potom, ako ho vyzval, aby predložil cestovný lístok.

Útočník bol čierny pasažier

"Na linke 25 na Námestí osloboditeľov bol napadnutý cestujúcim bez cestovného lístka prepravný kontrolór,"  uviedla hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová.

Revízora cestujúci bez lístka udrel tak silno, že musel vyhľadať lekára. Liečiť by sa údajne mal až 4 týždne. "Pri útoku mu bolo spôsobené poranenie pravej ruky," ozrejmila Karaffová.

Útočník skončil v rukách policajtov

"Poverený príslušník z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 39-ročného muža z okresu Košice-okolie," povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Agresivita cestujúcich nie je novinkou

S agresivitou cestujúcich sa v košickej MHD stretávajú podľa hovorkyne pomerne často. Ak sú však priamo ohrození pasažieri, vodič incident ohlási na dispečing, ktorý potom kontaktuje políciu. "Od januára sme zaznamenali tretí prípad," priblížila Karaffová.

Šokujúci koniec mal aj incident, ktorý sa stal pred niekoľkými týždňami v autobuse na linke číslo 36. Pasažier sa vtedy zastal iných cestujúcich, ktorých v autobuse obťažoval bezdomovec. Mladý muž ho na zastávke sotil tak nešťastne, že dopadol hlavou priamo na stenu budovy a bol na mieste mŕtvy.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy